45e Dr. Verdeniustocht te Noordwolde.

W059=Noordwolde. 13 Oktober 2001. 45e Dr. Verdeniustocht te Noordwolde. 
Organisatie: H.W.F.
Kleding: Columbia outfit+ Dun sweatshirt
Weer: ☼21°C 3.
Start: Museum t’Vlechtwerk Rietvlechtstraat te Noordwolde.
Verslag van de tocht:
Op deze gedenkwaardige 13 Oktober is er de 45e Dr. Verdeniustocht. Het weer is net als 23 jaar geleden warm en zonnig. Ik heb dan ook mijn speciale zomer kleding welke reeds in de mottenballen lag te voorschijn gehaald. En ik had het nodig op deze zeer warme en zonnig tocht. De start verliep even niet zoals we gedacht hadden. Voor 9.00 uur staan we geparkeerd bij het café Marktzicht en ik ben druk bezig de schoenen aan te trekken toen het bericht kwam de start is verplaatst naar het Vlecht museum. Andere kant dorp. Schoenen weer uit en nog een halve kilometer rijden. We komen dan de eerste wandelaars al tegen terwijl de start om 9.30 uur is. Schoenen weer snel aan, inschrijven, plassen en weg wezen. Er is geen bekende te zien en een ieder gaat direct ook van start.

We lopen als Reemie op de wereld. Het gaat in noordelijke richt en komen in de bos hoeve een mooi bosgedeelte langs het Rode Dorp. Daar halen we de eerste wandelaars in. De rust in café de Tille te Boijl bereiken we om half 12 en hebben dan 15,5 kilometer gelopen. Na de rust gaat het richting Doldersum. We wandelen nu in een groep van een man of tien. Praten en dan gaat het mis we lopen verkeerd. De fout is niet te herstellen en we lopen dus door. Na enkele honderden meter krijgen we plotseling pijlen van de andere kant en kunnen zo het spoor weer volgen. We lopen door het Doldersummerveld en daarna het Wapserveld richting Vledderveen. De natuur is hier prachtig met al zijn verschillende herfst kleuren. Het is weer puur genieten. In het dorpshuis te Vledderveen is er de soep. Het is er gezellig en blijven dan ook langer pauze houden als me lief is. Om kwart voor twee vertrekken we voor de laatste 12 kilometer. Richting Vledder door een mooi natuurgebied het Vledderveld een stuk bos het sterrenbos naar de Spokeplas nabij Oosterwolde. We lopen nog eens een keer mis maar worden weer wakker door de medewandelaars die achter ons liepen. Dan komt Oosterwolde in zicht en kunnen we ons om 15.45 uur afmelden. De pedometer staat dan op 39,950 kilometer.
Een zeer mooie tocht in een prachtige natuur in het juiste jaargetij met uitzonderlijk weer. 13 oktober is blijft en bijzondere dag.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 4718.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 2172.
Totaal 6890.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s