Noorderveld tocht te Peize.

9 Maart 2002. Noordenveld wandeltocht Peize.

Start: Café Ensing Hoofdstraat 52 Peize.
Verslag van de tocht:
Alweer de 11e tocht in de 29e winterserie van de FLAL. We hebben door het slechte weer van de afgelopen weken geen tochten meer gelopen. Nu 4 weken later pakken we de draad weer op. Na een voorspoedige reis zijn we om half 9 in Peize.
Het weer is geweldig en de zon schijnt. Het inschrijven verloopt deze keer heel snel. Met de koffie zit ik naast de man met de briefjes en begin hem te bewerken dat de mensen geen plaats meer kunnen vinden en dat starten straks wel moet. Het resultaat weet ik niet maar om kwart voor 9 starten we. Het gaat eerst richting Groningen. Nog in het dorp Peize komen we een man tegen die zich afvraagt wat dit is. Wandelen of hard lopen of is het meer Stevig Op Lopen. Een opmerkelijk uitspraak.
Zoals gebruikelijk zijn de schenen zeer stijf en pijnlijk maar na een uur lopen gaat het wel. We komen in een groepje te lopen met de snelwandelaar een man uit Emmen en Klaas v.d. Hoek. De man uit Emmen praat honderd uit een verteld veel van zich zelf. Klaas ziet er oud uit een loopt de 25 kilometer. Hij is eigenlijk de klap van de meerslag nog niet te boven.
Op 7,3 kilometer de 1e rust in het Rode Hert slaan we over en ook de 2e op 15,8 kilometer in de Herberg van Es. Bij Roden gaat het de bossen in.
Het is zeer nat vooral in de dalen van het heuvelachtige terrein. De natuur is hier prachtige. Ook moeten we een slootje over een balk passeren.
De dames worden geholpen. Om 13.10 bereiken we de rust op 28,5 kilometer in het bospaviljoen “De Norgerberg”. We nemen voor ons doen een lange rust want deze tocht is goed te voelen in de benen. Na de rust gaat het weer richting Peize. De pijnen in spieren komen steeds vaker en met nog een stuk schouwpad langs het water zijn we dan ook goed op weg.
Nog een wagen rust in een boerderij. Hier nog even zitten en dan weer verder. Om 15.40 zijn we weer terug in Peize. De pedometer staat dan op 41,4 kilometer.
Een prachtige en zware tocht welke weer vele contacten opleverde.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 5145.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 2517.
Totaal 7662.

klik op de foto voor meer foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s