Opsterland tocht te Gorredijk.

23 Maart 2002. Opsterland wandeltocht te Gorredijk.

Start: Cultureelcentrum De Skans Loayersstrjitte 2 Gorredijk.
Verslag van de tocht:
De 12e en tevens de laatste tocht in de 29e winterserie van de FLAL is in Gorredijk. Het belooft een prachtige dag te worden wat betreft het weer. De voorspelingen geven alleen maar zon. Om half negen zijn we ter plaatse voor de inschrijving. Roel en willy zijn er niet en we hebben ook de indruk dat er niet zoveel wandelaars zijn. Maar er is al een hele ploeg weg op de 60 kilometer.
Om 8.45 gaan we op pad eerst richting Jonkerland en daarna weer terug naar Kortezwaag wat weer tegen Gorredijk aan ligt. In het begin loopt het nog niet erg soepel en heb ik veel last van stijve spieren. Na een uurtje lopen gaat het over en kunnen we het tempo verhogen.
De nieuwbouw van Gorredijk bezien we aan alle kanten. Nu richting de Hemrik waar de eerste rust is op 16 kilometer in multifunctioneel centrum De Binning. Het is er druk en de koffie duurt erg lang dus eten we een banaan zitten even en dan snel weer in de benen op naar Beetsterzwaag waar de volgende rust is. Maar voor we daar zijn moeten we nog door diverse bos percelen en over zeer natte heide.
Het wandelen gaat zeer goed en we merken dan ook dat de trainingen zijn vruchten afwerpen. Even voor Beetsterzwaag halen we Klaas in. Hij is 20 minuten eerder gestart dan ons en voor hem is het na lange tijd weer eens een 40 kilometer tocht. We blijven bij hem tot aan de rust in Trefpunt van zorg centrum Borneroord. We hebben dan 32,5 kilometer gelopen.
Na een hapje en een drankje gaat het weer richting Gorredijk. Die route hebben we wel vaker gelopen. Dat krijg je natuurlijk als je veel tochten loopt in de zelfde omgeving. Om 15.10 zijn we terug in de Skans en hebben we 40 kilometer in een goed tempo afgelegd. De loop tijd is dan ook 6 uur en 10 minuten. Op de laatste tocht van de FLAL zijn er altijd de lijsten met de rangorde. Wij staan nu op de 411 plaats met een totaal van 575 kilometer een stijging van 67 plaatsen ten opzicht van vorig jaar. (478)
Geen bijzondere tocht maar het mooie weer gaf een extra glans.
Totaal aan niet geregisterde kilometers 5248.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 2557.
Totaal 7805

Klik op de foto voor de gehele foto reportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s