19e Reestdeeltocht te Balkbrug.

30 Maart 2002. 19e Reestdaltocht te Balkbrug.

Start: Het Trefpunt Meppelweg 34 Balkbrug.

Verslag van de tocht:
Overijssel is deze keer het doel voor een wandeling. De vereniging “Vrolijk Voorwaarts” organiseerde de 19e Reestdaltocht. De Reest is een riviertje in het landschap tussen Balkbrug en Staphorst en uitmond in het Meppelerdiep. Na een voorspoedige reis van 1.10 uur waren we ruim op tijd aanwezig. Maar de inschrijving duurde vreselijk lang zodat er geen tijd over bleef voor koffie. Om half 9 gingen we van start voor een tocht van 40 kilometer.
Direct het bos in en afzien. De spieren wilden nog niet. Na een uur lopen wordt het beter. We trekken door een prachtig natuurgebied en zien ook nog de schotse (youp) hooglanders.
Na 2 uur op 12 km is er de eerste rust Café Poortman. We slaan deze over. Dan gaat het verder het stroomdal in en uiteindelijk komen we uit in De Wijk. Door het dorp richting Staphorst. In het pannenkoek huis “Beugelen” is de 2e rust op 25 km. Om half één leggen we de vermoeide benen onder de tafel en genieten van een heerlijk bakje koffie. In dit café zijn we eerder geweest met een wandeltocht van uit Staphorst. Na de rust gaat het richting Balkbrug en krijgen we een lang fiets pad te verwerken.
Daarna nog een zandpad welke even de conditie test. We zitten er tegen het eind toch redelijk door heen en geven dan een middelzware aan deze tocht. Het weer heeft toch goed mee gespeeld eerst bewolkt en tegen het eind van de tocht de zon.
Een mooie maar niet bijzondere tocht welke zich kenmerkte door vele rechte stukken en herhaling van parkoers.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 5248.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 2557.
Totaal 7805.

Klik op de foto voor meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s