Aelderholt wandeltocht te Aalden

25 januari 2003. Aelderholt wandeltocht te Aalden. Organisatie FLAL.

Verslag van de tocht:
De 8e tocht in de winterserie van de Flal is deze keer in Aalden – Zweeloo. Dat betekent een lange reis van anderhalf uur. Om 7 uur vertrekken we en zijn precies op tijd voor de laatste parkeerplek. Half negen, het park Aelderholt is overspoelt met wandelaars. De 60+ is van start en er is file vorming voor de toiletten. Het inschrijven verloopt soepel ik kan dan ook snel in de wachtstand. Dirk van Veenwouden zoekt me direct op en zo kunnen we even bijpraten. Geen Elfstedentocht dit jaar voor ons maar we gaan naar de 4 daagse van Odoorn. Ook is Vilt-Valkenburg geboekt.

Om 8.50 uur gaan we op pad. Het tempo gaat direct omhoog en dat levert stijve spieren op. Het is wandelen in het open veld en dan merk je toch de stevige wind. Af en toe komt het zonnetje even kijken en is het al met al redelijk weer. In Zweeloo is de eerste rust op 10,4 km erg vroeg maar de volgende ligt op 23,7km.

Dus hier koffie drinken. Na rust zien we dat de 25 km ook in Zweeloo rust nl. in de kerk.

Wij de kerk bekijken en wie zit daar in het bankje de geblesseerde v/d Wey.
Hij loopt de 25 km en de andere familie de 40 km. Het gaat nu richting het dorpje Benneveld.
We zien prachtige woonboerderijen. Prachtig gerestaureerd en voorzien van het vlechtwerk van riet welke heel bekend is in de achterhoek.

De tocht gaat via veel zandpaden in het open veld. In het dorpje Oosterhesselen is de volgende rust in café Deen op 23,7 km. De bediening is een langzaam aan actie begonnen en daarom besluiten we om alleen te rusten.

Op de rust zien we de andere helft van de fam v/d Wey. Na de rust komen we nog via de dorpjes Gees en Meppen. Na een 30 km halen we de familie v/d Wey in. Ze zijn een half uur eerder gestart. Dan komt de volgende rust op een Camping de Bronzen Emmer. Francis wil doorlopen en we lopen door. Ik zit er helemaal doorheen. We komen nu in een bosgedeelte mooi beschut voor de regen die inmiddels valt. De radio hebben we voor de morele steun aan. En als het slecht gaat en we ploeteren in het zand komt op de radio het nummer van Dromen van NUHR. Dan weten we dat ze bij ons zijn, en is dat het signaal om door te gaan. Om 15.20 zijn we binnen. Een tocht in open vlakte met veel mooie boerderijen.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 6097.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 3775.
Totaal 9872.

                                                               voor meer klik op de foto.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s