Gaasterland wandeltocht te Oudemirdum.

8 februari 2003. Gaasterland wandeltocht te Oudemirdum. Organisatie FLAL.

Verslag van de tocht:
Op deze mistige morgen is de reis naar Gaasterland alwaar de Flal de 9e tocht in de winterserie organiseert. Dorpshuis ’t Klif is de plaats van inschrijving. Als we aankomen om even voor half 9 zijn Roel en Willy ook net ter plaatse.
Inschrijven verloopt vlot er staat niemand in de rij M t/m Z. Wobbema is dan druk bezig om de meerslag te promoten met folders. Dan zie ik Dirk Nauta oud KPN. Even een praatje. Dan herkent een mevrouw uit Heerenveen mij als de fotograaf en merkt op dat het geen weer is voor mooie plaatjes. Zo zie je maar ze letten altijd op je. Om 10 voor negen gaan we van start. Oudemirdum uit en direct een klim bij de oude toren van de BB. Daarna het bos in en weer terug naar het noorden. We lopen bij Bauke uit Bolsward en de mevrouw uit Heerenveen. Het gaat in een stevig tempo. Door de mist is er weinig te zien maar heeft weer het voordeel dat het niet waait.

Door de bossen en over de fietspaden bereiken we na 2 en half uur de rust in Ons gebouw in Harich op 16,8 kilometer. Het is er zeer warm en een ieder krijgt dan ook een kop als een boei. We zitten bij 3 dames die de 25 kilometer lopen en van het type commerciële wandelaars zijn. Je ziet veel nieuwe gezichten op deze tocht. Ik schat dat er wel 600 wandelaars zijn, zeer druk.

Na de rust komen we Haye nog tegen even een praatje en weer verder. De mist trek wat op en er kunnen wat plaatjes gemaakt worden. Op de wagen rust op 27,2 kilometer om 13.00 uur halen we de familie v/d Wey in. Even wat drinken en weer verder de Bremerwildernis in. Je denk dat je bekend bent in het gebied maar toch zie je steeds weer nieuwe dingen zo ook een meertje.

De spieren beginnen nu op te spelen en kost het wandelen steeds meer inspanning. Tegen het einde van de tocht halen we Zuidema in hij heeft de respectabele leeftijd van 88 jaar.

En loopt nog 40 kilometer. Het fijt dat we hem inhalen 2 kilometer voor de finish zeg al genoeg. Het is een aardige man en ik zet hem dan ook op de foto als een bijzonder mens.
Een prachtige tocht die we snel hebben gelopen binnen de 6 uur maar niet helemaal 40 km was.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 6141.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 3815.

                                                               Klik op de foto voor meer foto’s

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s