de Stripe wandeltocht te Wijnjewoude.

22 februari 2003. de Stripe wandeltocht te Wijnjewoude. Organisatie Flal.

Verslag van de tocht:
Het is nevelig deze morgen en het vriest 3 graden. Onderweg naar Wijnjewoude zien we een vliegtuig welke boven de nevel wordt beschenen door de rode zon die wij niet kunnen waarnemen. Een prachtig gezicht.

Even over 8 uur komen we aan in de Stripe. De 60+ is dan nog aanwezig en zo kunnen we mooi de foto’s uitreiken aan Zuidema en v/d Wey. Ze zijn blij verrast. De inschrijving verloopt soepel en als de 60+ vertrekt kunnen we zitten. Het is erg druk en we zien dan ook een hoop andere wandelaars. We ontmoeten Dirk uit Veenwouden. Hij verteld dat hij op de tocht in Schoonoord iets met de longen heeft gehad en dat hij na 3 kilometer moest opgeven. Hij heeft zelf een ambulance gebeld en de EHBO ingelicht. Daarna is hij overgebracht naar het ziekenhuis in Emmen en heeft daar 3 dagen gelegen daarna is hij naar het MCL in Leeuwarden gegaan. Dat is dus even schrikken. Hij doet het nu rustiger aan en heeft de grote tochten afgezegd. Zo zie je maar dat wandelen meer doet dan je denk.

Om 8.45 laten ze ons los omdat de zaal overvol is. Direct het bos in en dan merk je de bevroren ondergrond. Het loopt dan ook niet gemakkelijk en andere spieren dan normaal worden nu gebruikt. Achter ons loopt Ate Bootsma zijn stem herken ik overal. Het is koud in de nevel en vooral als je in de wind loopt. Maar hopen dat de zon er door komt. Om 11.30 uur bereiken we de rust in Haulerwijk in het dorpshuis de Enter. We hebben dan 18 km afgelegd. Het is er overvol en de bediening kan het haast niet aan. De wandelaars zitten in 2 zalen. Na een lange rust gaan we weer op pad en we volgen dezelfde route van een eerdere tocht.
Het tempo gaat omhoog en zo komen we in de groep van de 25 km terecht met allemaal langzame wandelaars van het type commerciële wandelaars. Het is inhalen tot het punt van een splitsing en dan zijn we weer onder de echte wandelaars.
De zon komt er nu door en gaat de temperatuur omhoog.

Vlak voor de wagenrust op 29 km zien we de familie v/d Wey op de terugweg.
Na de wagenrust wat eigenlijk geen rust is maar alleen wat warm drinken komt de man met de hamer. De niet vlakke ondergrond gaat nu tellen. Na een moeizaam laatste stuk zijn we om kwart over 3 binnen en staat de pedometer op dik 40 km. Er zijn op deze tocht 570 wandelaars een record van de FLAL.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 6205.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 3855.
Totaal 10060.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s