19e Winterkwartet te Doldersum.

15 Maart 2003 19e Winterkwartet te Doldersum.
Organisatie: TIGO Steenwijk.

Verslag van de tocht:
Het belooft vandaag een prachtige dag te worden want de weersvoorspellingen geven veel zon aan en een lekkere temperatuur.Even over half negen strijken we neer in café Jachtlust te Doldersum.
Het is niet druk en de dames van TIGO zitten rustig achter de tafel in te schrijven. Dat blijft ook zo ondanks dat de rij wachtenden steeds groter wordt. Om 9 uur gaan we van start maar vooraf is een mededeling dat er waarschijnlijk te min route beschrijvingen zijn. Een grote opkomst met dit mooie weer. Roel en Willy zijn ook van de partij en we vertrekken voor hun omdat we sneller lopen.
Het gaat direct de bossen in. De paden zijn op plaatsen nog niet echt goed begaanbaar. Maar ja daar blijf je soepel van. Met een hele groep nemen we de modderige paden. Dan halen we een toch mij niet onbekende man in. Hij groet netjes met hoi Berend. Dus toch een bekende en ja na even denken komt het boven een oud KPN collega Theo v d Bogaard. Dan kun je niet snel doorlopen en al pratende bereiken we de eerste rust in jawel café Jachtlust. We hebben een rondje gemaakt van 7 kilometer. Francis naar WC en ik blijf buiten in het zonnetje. Als we weer vertrekken komen Roel en Willy net binnen. De natuur is in dit gebied het Natuurpark Drents Friese wold prachtig. En zo komen bij een uitkijk toren. De ontspannen wandeling geeft de ruimte om de toren te beklimmen. Een prachtig uitzicht is de beloning. Als we weer beneden zijn halen Roel en Willy ons in. Gezamenlijk gaan we dan op pad en passen ons tempo aan. Het is genieten van de bovenste plank met dit prachtige weer in een adem benemende omgeving. Vlak bij ons in de buurt loopt een mevrouw die 2 bordercollies bij zicht heeft. Als we haar inhalen lopen die honden ons tekens voor de voeten. Om half 12 bereiken we de 2e rust op 15 kilometer en jawel weer in café Jachtlust. Nu drinken we koffie en gaan na een voor ons doen lange rust weer op pad voor de laatste 10 kilometer.
We zien nu ook hoeveel auto’s er in het dorpje staan. Ik denk wel een 100. Dan komen we een onderduikers hol tegen. Even van de route af om dit te bezien. Het ziet er te netjes uit met al die paaltjes.
Maar het is dan ook meer een monument geworden. Dan komen we in een bosgedeelte wat niet meer wordt opgeruimd en daar zien we versteende zwammen op een dode eik. Om half twee zijn we binnen en melde ons af bij de dames van TIGO. Een geweldige tocht met uitzonderlijk mooi wandelweer in een prachtige omgeving. Als er weer tochten in deze buurt zijn is dat het bezoeken zekerwaard. We nemen afscheid van Roel en Willy en gaan met een goed gevoel naar huis.
Totaal aan niet geregisterde kilometers 6310.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 3905.
Totaal 10215.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s