9e Eendrachtswandeltocht te Assen

5 April 2003 9e Eendrachtwandeltocht te Assen.

Start: Wielerhome Stadsbroek 11a Assen.
Verslag van de tocht:
Na een periode van 6 weken gaan we weer van start op een tocht van 40 kilometer. De keus is dit weekend groot. Er is de Jubileum tocht van KNBLO te Holten en er is de tocht Stavoren Sneek. Maar we kiezen voor Assen, we zijn hier nog niet eerder geweest. Na een aantal malen verkeerd gereden te zijn in Assen vinden om 20 voor negen het wielerhome. Het is al aardig druk.
Voor de start zitten we bij 2 dames uit Jubbega aan tafel. Ze zijn ook van plan om hun eerste 40 kilometer te lopen. Ze willen zelfs de Elfstedentocht lopen. Om 9 uur is er een rommelige start omdat een ieder bij de uitgang staat en er gestart wordt door de zijdeur.
We wandelen in westelijke richting Assen uit.Via het Peelincksbos richting Bovensmilde. De spieren zijn zoals gewoonlijke zeer gevoelig. Maar de ervaring leert dat het na een uur afzakt. We halen de dames uit Jubbega in ze wandelen zeer rustig. Via een prachtig natuurgebied Witterholt bereiken we Smilde. We drinken dan bij de voorzitter Jan Boerhof thuis in zijn garage koffie. We hebben dan 11 kilometer afgelegd.
Na de korte rust gaan we op naar het natuurgebied het Hijkerveld. Het is een rust en stilte gebied wat niet vrij toegankelijke is. Het is een prachtige gebied met poelen en vennetjes veel heide met hier en daar een boom. We wandelen nu samen met Jeltje uit Leeuwarden de mevrouw met haar rode lippen en haar grijs haar met volume van achteren. Ze is aardig. Het tempo is goed en zo bereiken we om 12.25 uur de rust in Hooghalen bij café Napoleon.
We drinken koffie eten wat en dan na 10 minuten weer in de benen op naar de boswachterij Hooghalen. Daar maken we nog wat kilometers door de bossen en komen weer terug in Hooghalen. We lopen nog een keer verkeerd. Dit komt omdat er zo goed gepeild is dat je route beschrijving niet bij hand hebt. Als je dan moet afslaan in een rechte straat gaat het mis. De rust bij de voetbalclub op 29 kilometer slaan we over.
De kilometers beginnen nu te tellen helemaal als we in de wind (kracht 6a7) op een zandpad van 2 kilometer terecht komen. De man met de hamer deelt nu de tikken uit. Alle spieren doen zeer benen, rug, nek en een koude buik. Je vraagt je af wat doe ik hier. De gedachten gaan naar de dames uit Jubbega hun eerste 40 km.
Tegen het einde van de zandbaan is nog een wagen rust. We lopen door. In de verte ligt het TT circuit. Met een laatste krachtsinspanning kunnen we ons om half vier afmelden. De pedometer staat dan op 39,5 kilometer.
Een mooie maar op het laatste een zeer zware tocht mede door de koude en harde noordenwind.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 6430.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 3945.
Totaal 10375.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s