De Hanenburg wandeltocht te Appelscha

18 Oktober 2003 De Hanenbrucht wandeltocht.
De 1e tocht uit de 31e winterserie 2003 -2004
Organisatie: Flal.
Kleding: Zweetshirt, Fleecevest, Columbia kleding.
Weer: ☼-1t/m 11°C  2 a 3. 1e paar.
Start: Rest De Hanenburcht Boerestreek 17 Appelscha.
Verslag van de tocht:
De 1e tocht van de Flal in het nieuwe winterseizoen is in Appelscha. De Flal heeft nu duizend leden dus belooft het druk te worden. We staan om half zeven op om al om 7 uur onderweg te zijn. Het heeft wat gewinterd op deze morgen en dan krijg je overdag mooi weer. Na een rit van ongeveer een uur staan we op het parkeer terrein voor de Hanenburcht. Het is een weerzien van allemaal oude bekenden. Het inschrijven verloopt vlot door onze vroege aankomst. We kunnen nog net zitten als het tegen half negen loopt. Langzaam groeit de rij met deelnemer en de zaal raakt voller en voller. Om 10 voor negen staan we op om ons naar buiten te wringen.
Om 5 voor negen staan we bij de deur en hebben dan 10 meter afgelegd. Buiten worden de routes uitgedeeld. Kees Elgersma denk nu reeds al dat hij te kort heeft. Er hangt een nieuw record aan deelnemers in de lucht. Dan op pad voor 40 kilometer. We moeten wat uit de drukte van de langzame lopers en is het inhalen geblazen. Na 10 minuten kom ik er achter dat de pedometer niet aan staat. Na een half uurtje stevig stappen is er de ruimte en kunnen we gaan genieten.
De natuur is gerijpt. De zon doet zijn best om het wat aangenamer te maken en zo werk een ieder mee om er en geslaagde dag van te maken. Maar de jeugd denk daar toch anders over en halen pijlen weg.
Om 11.00 uur na 13 km een vergadering in het bos waar we de route bespreken. Op goed geluk lopen we achter wat oude rotten aan en komen zo de pijlen zetters tegen die reeds op de hoogte waren van de dolende wandelaars in de bossen bij Appelscha. Het gaat nu op naar de rust in Doldersum op 21,8 km.
De wandelaars van de 25km komen we nu tegen op de terug weg. Om 12.30 uur zijn we in café Jachtlust waar voor ons de lust verdween. Helemaal vol met wandelaars. Francis in de rij voor de WC en ik buiten in de vensterbank voor de broodnodig rust. Na een kwartier is Francis weer terug en kan zij zitten in de reeds veroverde stoel. Zonder koffie, was niet te bemachtigen, gaan we op pad voor de laatste 18 km. Oorzaak van deze drukte is mijn inziens de commerciële wandelaar op de 25 km die uitgebreid gaan zitten eten en een pauze nemen van een uur.
Op de terug weg halen we diverse 25 km wandelaars in. Wij hebben dan 15 km ingehaald dat wil zeggen 2,5 uur. De kilometers beginnen te tellen en is het laatste stuk naar Appelscha zwaar door de heuveltjes.
Om 15.35 zijn we terug op deze verrassende tocht.
Er deden 620 wandelaars mee waar van 200 geen lid waren van Flal.
Totaal aan niet geregisterde kilometers 6875.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 4777.
Totaal 11652.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s