Fries drentse Grenswandeltocht te Veenhuizen.

15 November 2003 Fries Drentse Grenswandeltocht Veenhuizen. 
De 3e tocht uit de 31e winterserie 2003 -2004
Organisatie: Flal.
Kleding: Zweetshirt, Fleecevest, Columbiabroek en Odlo shirt.
Weer: 7 t/m 11°C  4 a 5. 1e paar.
Start: Ver Gebouw Hoofdweg 116 Veenhuizen.
Verslag van de tocht:
De 2e tocht van de Flal in het winterseizoen is deze keer in Veenhuizen. Het dorp met de gevangenis. Als we om kwart over 8 arriveren is het alweer een drukte van belang.
Een stoel om te zitten is dan ook nauwelijks te vinden. Op de trap van het toneel vind ik een plaatsje. Ik heb nu een mooi over zicht op de zaal die overvol is. Ik maak wat foto’s en dan naar de gang. De massa werkt beklemmend en in de gang is het wat koeler. Ze zijn er weer allemaal de kennissen. We lopen 25 kilometer, mede door het voetbal Nederland, Schotland en het toch wel slechte weer.
We vertrekken om 10 voor 9 als de mensen massa niet meer in de zaal past. 560 wandelaars gaan dan op pad. Het gaat richting het Fochterloerveen het natuur gebied. We wandelen in gezelschap van Wiepie en Manis. Het loopt lekker en ontspannen.
Dan komt de vulstort ergens bij de Haule in zicht. Een pittige klim in het Friese landschap. De regen komt nu ook gestaag naar beneden en boven op de vuilstort is dat niet aangenaam als je alleen maar een paraplu bij je hebt. Op 13 kilometer is er bij een boer een wagen rust. In de stal met geiten is het koffie drinken heel romantisch.
Dan gaat het op naar de rust in de Haule in het dorpshuis de Mande. We zijn bij de eersten die het gebouw betreden en het ziet er nog netjes uit. Dat zal wel anders worden als de 560 wandelaars zijn gepasseerd.Het dorp Haule kwam enkele weken geleden in opspraak toen daar de kroegbas is vermoord. De dader is nog niet gepakt wel zit er een verdachten vast maar de moord is nog niet opgelost. Na de rust gaan we weer richting Veenhuizen.
Langs het gevangenis complex naar het dorp waar we Sinterklaas in gezelschap van vele pieten ontmoeten. Om 13.15 uur kunnen we ons afmelden.
Nog even een praatje met de organisatie die ook wat foto,s wil voor in het bondsblad. En dan op naar huis om het voetbal te zien.
Een druk bezochte tocht in een trieste omgeving met echt herfst weer maar toch zeer goed gewandeld.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 7000.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 4827.
Totaal 11827.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s