De Meerder wandeltocht te Aduard.

sized_2003-11-29-12.49
Voor foto’s klik op de foto

29 November 2003 Middag Humsterland Route
De 4tocht uit de 31 winterserie 2003 -2004
Organisatie: Flal.
Kleding:Zweetshirt, Fleecevest dik, HH broek en Odlo shirt.
Weer: 2 t/m 6°C ã 4 a 5. 1paar.
Start: zalen De Meeden Burg v Barneveldweg 23b Aduard.

Het is vandaag anders, we gaan naar het hoge Noorden Aduard. Het weer is mistig en triest met een stevig zuidoostelijke wind die zeer koud aanvoelt. Bij aankomst in Aduard, na een rit van een dik uur, is het al overvol op de parkeerplaats. De Polo geeft weer het voordeel van klein te zijn en kan op het gras tussen twee paaltjes geparkeerd worden. Als ik mijn schoenen aantrek en Francis al aan het inschrijven is passeren de Franekers. Ja hoor, parkeer hem in de gang is het commentaar. In de zaal is het weer druk 588 wandelaars.
Om 10 voor negen gaan we op pad langs het van Starkenborg kanaal in noordelijke richting. Het is koud in de wind en de handschoenen kunnen wel aan. Het duurt even en we lopen weer vooraan. In de verte lopen nog 2 snelle wandelaars. In het weidse landschap staat dan zomaar een kerkje op een zogenaamde Wierde.
Via een betonnen fietspad richting Sauwerd en Adorp. Dan steken we het Rietdiep over via een historische sluis uit 1799 en volgen het betonpad naar Garnwerd.
We komen binnen via een zogenaamde dicht zetting. In Garnwerd drinken we koffie we hebben dan 9 km afgelegd. Na de rust door het mooie dorpje richting Den Ham.
Voor Den Ham gaan we richting Harkema via de Medenerweg waar in de winter het zeewater tot toe kwam. Het hoogte verschil is goed waarneembaar aan beide zijden van de weg. Dan kom de wagenrust bij een particulier gebouwd kerkje en andere gebouwtjes.
Na een korte rust gaan we richting Fransum en via de Wierde van Fransum terug naar Den Ham. Na Den Ham richting Noordhorn waar we langs de enige Boerderijborg “Piloersema” van Groningen komen.
Het weer in nog altijd triest en als we in de wind oplopen is het behoorlijk koud. We komen weer uit bij het van Starkenborg kanaal en lopen dan richting aduard. De bomen langs het kanaal geven een prachtig niet alledaags beeld.
Om 13.10 uur zijn we terug in Aduard. In het dorp zelf zijn we niet geweest. Bij binnen komst in de Meeden krijgen we een roos voor de geleverd prestatie. Leuk zo’n bloemetje. Een vrij opentocht in het weidelandschap van noord Groningen.
De FLAL had deze keer geen graspaden het waren allemaal verharden wegen.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 7013.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 4852.
Totaal   11865.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s