Vredewoldtocht te Marum.

24 januari 2004. Vredewoldtocht te Marum.

Klik op de foto voor meer.

24 Januari 2004 Vredewandeltocht te Marum.
De 8e tocht uit de 31e winterserie 2003 – 2004
Organisatie: Flal.
Start: “Ons Centrum” Kruisweg Marum.
Verslag van de tocht:
Na 3 keer geen tocht van de Flal starten we nu in de 8e tocht in de winterserie. Deze keer is de start in Marum het dorp van Leen Oorburg. Het weer voorspelt niet veel goeds. Als ik om half zeven de satelliet beelden bekijk komt er toch een behoorlijk hoeveelheid regen aan. Maar regen kan ons toch niet tegen houden en misschien valt het mee. Om 20 over 8 zijn we ter plaatse. Niet goed opletten en we rijden de start voorbij. Terug en een mooie parkeer plaats voor de deur. Ze zijn er allemaal Dirk, Klaas en de van der Weijtjes. Dirk zit er over in dat we nog geen 40 kilometer lopen en dat we te laat in vorm zijn voor de Elfsteden tocht. Het is pas Januari. Klaas heeft het heilige moeten ook opgegeven en loopt ook 25 km. De van der Weijtjes lopen wel de 40. Maar die lopen niet elke week. Als de zaal vol is 500 wandelaars laten ze ons los om 10 voor negen.

Het is droog maar dat duurt niet lang eerst wat ijsregen daarna normale regen. Eerst onder de paraplu maar als het natter wordt de poncho maar aan. Een heel geworstel om de juiste gaten te vinden maar het lukt. Het gaat via de Mienscheer naar het Oude Diep, gelegen in laagveengebied. Na passage van het viaduct over de A7 liggen rechts enkele opnieuw uitgegraven petgaten. Uit petgaten werden vroeger laagveen gebaggerd en verwerkt tot de kleine z.g. baggelturfjes. Via Boerakker, een jong dorp, gaan we naar Niebert.

Hier is de rust op de sportvelden in clubhuis “de Wieken” We hebben dan 12 km afgelegd. Het regent nog steeds. Na de rust passeren we het Steenhuis (rechts) een steenhuis was in de late middeleeuwen een boerderij met een versterkt gedeelte, voorzien van zeer zware gemetselde muren. Via de opstrekkende heerde gaan we door een mooie eikenlaan naar de Carolieweg, een vroegere leidijk. Voor we de Jonkersvaart bereiken lopen we overdwars nog langs een stukje. Achterdiep. Het achterdiep loopt parallel met de hoofdvaart en diende om het aantal bruggen over veenwijken te beperken. Dit systeem is later overgenomen in de Groninger veenkoloniën. De Jonkersvaart steken we over via een “draai”, voorheen echt draaibaar.Het laatste gedeelte lopen we o.a. over het terrein van de Coendersborgh, een vroegere buitenplaats. In de schuur vindt men nu een museum, even als in het Steenhuis. Om 12.45 zijn doornat terug in Marum.

Een regen tocht waar we niet van hebben kunnen genieten.
Waardering tocht en wandel prestatie 5,5

Totaal aan niet geregisterde kilometers 7304.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 4927.
Totaal 12231.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s