20e winterserie WSV tigo te Diever

14 februari 2004. 20e winterserie WSV tigo te Diever.

Verslag van de tocht:
Een mistig begin deze morgen. In Diever heeft TIGO een winterwandeling georganiseerd. Diever daar zijn we nog nooit geweest dus is alles nieuw voor ons. Na een rit van een dik uur komen om half negen aan. Een ruime parkeerplaats vlak bij de start. Het is toch al behoorlijk druk. Het inschrijven volgens het briefje systeem loopt goed en we zitten dan ook snel aan een tafeltje. Dirk uit Veenwouden is er ook hij loopt deze keer ook 25 kilometer net zoals wij. De afgelopen week was Francis wat ziek en de stress van het werk is ook niet erg bevorderlijk voor een prestatie over de 40 kilometer. Het zit gezellig.

De start is iets voor negen en zo gaan we op weg naar Dwingeloo. De spieren spartelen nog wat tegen maar na een tijdje wandelen gaat het wel. Dan op 4,7 kilometer is er al een rust. Veel te vroeg. Slaan we over en lopen door. Het weer is triest en naargeestig maar het loopt wel lekker.

Gezellig pratend over diverse vakantie met lammie,weer een nieuw kennis, bereiken we de tweede rust in het bos theehuis Anserdennen. We zijn hier wel vaker geweest koffie uit een kannetje. Er staat een mevrouw achter de bar en deze heeft het voornemen om een ieder te bedienen. We zijn de eersten die binnen komen. Ze neemt de bestelling op, gaat achter de tap om koffie te zetten als de volgende wandelaars binnen komen is ze nog steeds van plan om een ieder te bedienen gaat U zitten ik kom er aan. Binnen 3 minuten loopt de hele tent vol en ziet ze het niet meer zitten. Wij hebben dan al besloten om niet op de koffie te wachten maar verder te wandelen. De bar mevrouw is dan al niet meer te vinden en er komen steeds meer wandelaars binnen. Ze had 10 wandelaars verwacht maar het waren er wel 100. Na deze rust zonder koffie gaat het verder door de natte bossen.

Het wandelen gaat steeds moeizamer. De nieuwe schoen knellen en veroorzaken een blaar. Het niet helemaal fit zijn en de stress van het werk eisen nu hun tol. De laatste kilometer zijn dan ook zwaar.

Tegen 1 uur zijn we terug in Diever. Een tocht door het weer met een naargeestig karakter en extra zwaar door de omstandigheden.
Waardering tocht en wandel prestatie 4,5.
Totaal aan niet geregisterde kilometers 7405.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 4952.
Totaal 12357.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s