De Kraanlandenwandeltocht te De Veenhoop.

30 April 2004 de Kraanlandtocht de Veenhoop.
Afstand: 40 Kilometer
Organisatie: Fryslân Swalkers
Kleding: Zweetshirt, Columbia outfit, Fleece vest.
Weer: 10 t/m 21°C 2a5 3e paar.
Start: Rest Herberg It Polderhuis Kreanlânwei 1 de Veenhoop
Verslag van de tocht:
Vandaag zoals gebruikelijk op 30 April een tocht van de Fryslân Swalkers. We reizen daarvoor naar de Veenhoop met de start in het oude Polderhuis. We zijn om kwart over 8 aanwezig en kunnen dan ook rustig inschrijven. Om 20 voor negen mogen we weg. Het gaat in zuidelijke richting naar de Petgatten “De Feanhoop”.
We doorkruisen dit prachtige gebied van petgatten en kraallannen. In 1996 zijn de kraallannen ingericht als een groot aaneengesloten water- en moerasgebied. Dan komen we weer terug in de Veenhoop en gaan we in Noordelijke richting. En steken met een pond de Wijde Ee over en komen op de eerste rust in restaurant ie sicht.
Het is dan 11 uur en we hebben dan 15 kilometer afgelegd. Na de rust gaat het richting Oudega via de Alde feanen Prinsehof. Dit is een nationaal park met openwater, rietland en grasland. Tegen half twee zijn we op de rust in Oudega en hebben dan 28 kilometer afgelegd.
In de rust krijgt Francis gezelschap van een poes die mooi bij haar gaat zitten.
Na de rust gaan we terug naar de pond om eerst nog een lus te lopen bijna tot Eernewoude. Het wandelen gaat redelijke goed al is de tocht wel zwaar door de aanwezige gras en schelpenpadden.
De nieuwe schoenen knellen wat maar het levert geen blaren op. We hebben weer geluk dat de pond aan onze zijde ligt zodat we er niet op hoeven wachten. Na de pond is het nog een kleinstukje naar het eind punt. Om half vier hebben we ook deze tocht weer tot een goed einde gebracht. Een geweldige wandeldag in een prachtig gebied met heel mooi weer al was de wind soms wel wat hard.
Waardering tocht en wandel prestatie 8.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 7592.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 5267.
Totaal 12859.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s