W133 – 28eint drentse wandel2dagse te Gieten

19 Juni 2004 1e dag van de 28e Int.drentse wandel 2 daagse .
Afstand: 30 Kilometer
Organisatie: HR-75
Kleding: Zweetshirt, Columbia outfit, Fleece vest.
Weer: 9 t/m 17°C 2a3 3e Start: Café rest. Adolfs Stationstraat 2 Gieten
Verslag van de tocht:
Na 4 weken rust probeert Francis weer een tocht te wandelen. Om te testen of de peesontsteking geen pijn meer geeft. Bij aankomst is het redelijk druk z’n 100 wandelaars zijn aanwezig als we precies om 9 uur van start gaan.
Het gaat in noordelijke richting naar het Zwanenmeerbos en daarna naar Boswachterij Anloo. In het bos ontstaat verwarring op de splitsing van 30 en 40 km. Het staat goed aangegeven maar een ieder leest het op zijn manier en dat geeft verwarring.
Wij kiezen de 30 km en gaan richting de 1e verzorging op 9,3 km. Daar komen we om 10.30 aan. Ons tempo is dan 6 km/uur. Na de verzorging gaan we via mooie paden naar het natuurgebied het Baloërveld.
Een prachtig gebied en nu met de zeer mooie wolkenluchten nog mooier. Door de regen zijn de zandpaden bijna zonder voetstappen en is het zoeken naar de harde gedeelten om het wandelen wat lichter te maken. Sporen van wild zijn zichtbaar en de leeuwerik zingt zijn lied. Een geweldige rust gaat uit van dit gebied. We passeren grafheuvels en in dit gebied de Celtic Field zijn de wallen van de zandwegen nog goed zichtbaar.
Als we richting Rolde wandelen krijgen we de eerst regenbui. Onder de paraplu blijven we nog wat droog. Voor Rolde is het weer droog.
De rust in het Stationskoffiehuis bereiken we om 12.35 uur we hebben dan 21 km afgelegd. Na de Rust lopen we via de oude spoorlijn Assen – Stadskanaal terug richting Gieten. Daarna volgen we een stuk van het Pieterpad. Dan begint het te rommelen in de verte en komt er een bui opzetten. Regen en hagelstenen dalen op ons neder en de paraplu vangt het nodige op maar we worden toch behoorlijk nat. Onder het viaduct van de N33 wachten we tot het ergste over is. Daar ontmoeten we 2 fietsers die het fietserspad fietsen van de Belgische grens tot Pieterburen. Als het weer wat droog is trekken we het Gieterveld in en hebben nog een verzorging op 27,1 km. Als we in de bossen zijn en de zon weer schijnt zien we de waterdampen opstijgen een wonderlijk gezicht.
Om kwart voor 3 zijn we terug in Gieten en hebben dan 32 km gewandeld. Francis heeft geen last gehad van haar blessure. Een prachtige tocht met een uitstekende verzorging onderweg een echte aanrader.
Waardering tocht en wandel prestatie 8.
Totaal aan niet geregisterde kilometers 7691.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 5507.
Totaal 13198.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s