29e Borneroordtocht te Beetsterzwaag .

klik op de foto voor meer.

18 September 2004 29e Borneroordtocht te Beetsterzwaag .
Afstand: 40 Kilometer
Organisatie: wsv Boorneroord
Kleding: Zweethemd, Columbia outfit en vest.
Weer: 13 t/m 19°C
Start: Trefpunt Talant de Wissel 1.
Verslag van de tocht:
De eerst 40 kilometer tocht na de zomerstop is in Beetsterzwaag. Voor de zevende keer wandelen we daar. Om kwart over acht zijn we aanwezig en de organisatie is ook over gegaan op het zelf inschrijven door middel van briefjes. Na het inschrijven kosten 4 euro is het wachten op de start. Dirk Wienius, Klaas v/d Weij en Klaas v/d Hoek ze zijn er allemaal.
Precies 9.00 uur gaan we op pad. We lopen in zuidelijke richting het Wallebos. Daar komen we op de foto. Op de vraag waar kunnen we de foto bekijken krijgen we als antwoordt in de Wouden courant. We wandelen in gezelschap van Dirk en Inse de Vries uit Broeksterwoude en vriend van Tjerk Jorritsma. Bij de golf baan lopen we verkeerd en staat de hele ploeg stil.
De golfers hebben een pijl omgezet. De beide Klazen lopen voor ons. We halen ze in en gezellig pratend bereiken we om 10.40 uur op 10 kilometer de rust in het Witte Huis.
Volgens de informatie mogen we hier niet eigen brood op eten. Als we zelf de koffie hebben opgehaald en ons op het buitenterras hebben geïnstalleerd eten we onze banaan op. Het duurt niet lang of de eigenaar komt en meld dat dit niet mag. De beide Klazen starten voor ons.
Het gaat nu richting Boornbergum. In de bossen halen we ze weer in. Door de korte broek komt er veel takjes en steentjes in de schoenen heel vervellend. Dan lopen we weer verkeerd en roepen de klazen ons terug en lopen we weer achter ze aan.
Om 13.00 uur zijn we in Boornbergum en rust in het dorpshuis ’t Bynt. We hebben dan 24 Kilometer afgelegd. Na de rust gaan we richting Kortehemmen. Prachtige boerderijen staan daar en is het volop genieten. Het wandelen wordt zwaarder mede omdat er steeds wat in de schoen zit en je telkens weer moet inhalen. Als we bijna bij de Hippolytuskerk zijn lopen we weer verkeerd. De klazen lopen dan weer voor ons. Voor de vierde keer halen we ze in. Klaas v/d Hoek heeft het gehad en ik blijf bij Klaas v/d Weij terwijl de rest door loopt. Om kwart voor vier zijn we binnen. Vermoeid maar voldaan. Een echte boswandeling met als kenmerk de vele ongerechtigheden in de wandelschoenen
Waardering tocht en wandel prestatie 6,5.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 7827.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 5597.
Totaal 13424.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s