43e Vijfdorpentocht te Heerenveen

Klik op de foto voor meer.

2 oktober 2004 43e Vijfdorpentocht te Heerenveen .
Afstand: 40 Kilometer
Organisatie: wsv H.W.F.
Kleding: Zweetshirt, Columbia outfit en vest.
Weer: 13 t/m 17°C 4
Start: Sportcomplex Skoaterwâld Verl. C.v.Marxveldlaan1.
Verslag van de tocht:
Om kwart over 8 zijn we aanwezig in het sportcomplex Skoaterwâld. Tot onze verrassing mogen we al om half negen starten. Gezamenlijk gaan we op pad. Er zijn nog niet veel wandelaars aanwezig.
Het gaat een heel andere kant op dan we gewend zijn in Heerenveen. Het gaat dwars door de stad (dorp) richting Nieuweschoot langs de Batavus fabriek.
Dan richting Rotstergaast. Lange rechte asfalt wegen. We hebben dan ook een landelijke weids gezicht. Na Rotstergaast hebben we een lange rechte weg van 3,5 kilometer.
Deze weg verdeeld het gebied in het wester en oosterschar. Het westerschar is een landbouw gebied en het oosterschar is een natuurgebied, wat is ontstaan is tussen 1850 en 1950 door het afgraven van veen. Tussen het open water bleven smalle stroken grond (stripen) gespaard en daarop werd het veen te drogen gezet. Voor de instandhouding van het natuurgebied is het nodig de waterstand op een hoger peil te houden dan de omringende landbouw gronden en het regen water zoveel mogelijke vast te houden.
Via Rohel bereiken we de 1e rust aan het Tjeukermeer op camping Tjeukermeer. We hebben dan al 18 kilometer afgelegd. Na de rust lopen we in Noordelijk richting en krijgen we wat bosachtig gebied.
We zien nog wat mooie paddestoelen en via het Nannewijd en via het Peter Tazelaarpad gaat het richting Oudehaske. We hebben dit gedeelte ook wel eens gefietst van uit Joure. Het wandelen gaat moeizaam en de spieren spelen op. Vooral mijn linkerbeen wil haast niet. Een opstapje kan haast niet.
Dan komt de 2e rust inzicht bij Cafetaria de Snackmobiel. We hebben dan 27 kilometer afgelegd. Na de rust gaan we op voor het laatste stuk. In Heerenveen zien we dan nog een aanrijding kop start botsing voor de brug. Politie en kraanwagen zijn reeds aanwezig. Om 20 voor 3 zijn we terug op het sportcomplex en staat de pedometer op nog geen 37 kilometer. De laatste kilometers gingen niet best en wil het been niet meer krom zo stijf zijn de spieren. Geen bijzondere tocht maar door het mooie weer was het toch een leuke wandeling welke zich afspeelde in een open terrein.
Waardering tocht en wandel prestatie 5.
Totaal aan niet geregisterde kilometers 7842.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 5637.
Totaal 13479.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s