Boermarken wandeltocht te Gees.

20 November 2004 Boermarken wandeltocht te Gees.
Afstand: 25 Kilometer
Organisatie: wsv FLAL
Kleding: Zweetshirt, Odloshirt, Fjäll Räven broek en Wildebeest vest .
Weer: 0 t/m 5°C 3 2e
Start: Party centr. De Zwerfkei Dorpstraat 59 te Gees.
Verslag van de tocht:
De weervoorspelling waren slecht we konden van alles verwachten. Door hagel en sneeuw waren er al ongelukken gebeurt en als er dan niet beslist uit moet ga je niet zo gemakkelijk op pad. Maar dan is de zaterdag anders dus gingen we. 2 keer sneeuw en ijs op de weg maar we kwamen goed aan in Gees. Ondanks dat de route planner een afslag naar links gaf op de vierbaans weg. Door rijden en de volgende afrit.
Om half negen waren in Gees. Een zeer grote zaal met lange tafel zodat een ieder kon zitten. Tegen negen uur komt er de onrust en gaan we alvast naar buiten voor de route. Als eersten krijgen we die, en gaan op pad. Het is koud de handschoenen aan en de muts op. In de weilanden ligt sneeuw.
Het gaat in westelijke richting. De eerste regen.Via vele binnen paden welke goed nat en vies zijn komen we uit eindelijk weer terug in Gees. We maken nog rondje in dit mooie dorp met vele boerderijen.
Daarna drinken we koffie in de kei. Na de koffie gaan we in oostelijke richting. Als we Gees uit zijn komt er een bui op zetten en de hemel kleurt helemaal zwart.
Prachtige lucht waar maar zeer weinig regen of hagel komt er uit. Via Oosterhesselen komen we op het Klenckerveld een natuur gebied van natuur monumenten. Juist als we daar zijn begint het weer te regen en moet de paraplu op. Foto’s maken is dan niet mogelijk zodat een mooi stuk niet vast gelegd wordt. Na het natuur gebied gaat het weer over graspaden en schouwpaden.
Ze zijn zeer nat en modderig. Een bepaald gedeelte hebben ook gewandeld toen we in Odoorn waren met de vierdaagse. Het laatste stuk gaat moeizaam maar we hebben het droog en kunnen ons om 13.00 uur afmelden. Een tocht met alles er op en er aan regen, sneeuw, hagel, zon, mooie luchten, natte paden, mooie boerderijen, en de modder tot achter de oren. Kortom een heerlijke dag.
Waardering tocht en wandel prestatie 7.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 7964.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 5752.
Totaal 13716.

Na bericht: er waren totaal 300 wandelaars waarvan er 182 de 25 km en 117 de 40 km

Klik op de foto voor de gehele reportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s