De Groene parel wandeltocht te Haren

Wandeltocht nr 146
15 januari 2005 De Groeneparel tocht te Haren.
Afstand: 35 Kilometer
Organisatie: wsv Flal.
Kleding: Zweetshirt, Odloshirt, Fjäll Räven broek en Wildebeast vest .
Weer: -3 t/m 3°C
Start: Club gebouw vv Haren Onnerweg 47.
Verslag van tocht 146:
De hele week hebben we al uitgezien naar de tocht van deze zaterdag. Vorige week storm windkracht 10 en nu beloofd het een geweldige dag te worden. We zijn dan ook al vroeg op pad. Om kwart over 8 zijn we ter plaatse en druk is het er niet. Dan komt de meute binnen en is er om kwart voor negen geen houden meer aan. Het bestuur besluit dan ook om maar te starten en zo gaan we om 10 voor negen op pad in zuidelijke richting.
Het is gezellig druk. Ik maak wat foto’s. Dan is er iemand bang voor zijn privacy en wil niet op Internet. Dat is goed als hij er op staat krijgt hij van mij een balkje voor de ogen. Op 4,5 kilometer krijgen we de splitsing met de 25 km. Het valt op dat er niemand richting 25 gaat. Bij Glimmen gaan we onder de A28 door en komen in de Polder het Oosterland.
Een prachtig winterslandschap met een witte molen die mooi afsteekt tegen de blauwe hemel. Dan komen we op een gedeelte langs een vaart welke net is uitgebaggerd. De grond is gelukkig bevroren en daardoor kunnen we er goed langs.
Via de buitenwijk van Eelde komen we weer terug bij het tunneltje onder de A28. We wandelen nu de rest van de 25 kilometer. Wij hebben eerst een extra lus gemaakt van 10 kilometer. Op 17 kilometer komt dan voor ons de eerste wagenrust.
Na de wagenrust trekken we door het Noord Laarder bos. Een heel mooi gebied waar we diverse mooie tegenlicht opnames maken. De druppels aan de dennenbomen zijn net parels in het zonlicht. En dan begrijpen we de naam van de tocht. Om 1uur bereiken we de rust op camping De Bult ergens in de buurt van het Zuidlaardermeer. Maar waar we precies zitten weten we niet.
Op de camping is het goed georganiseerd en worden we snel van koffie voorzien. Na de rust gaan we terug naar Haren via het bos en het Grote veen. Een gebied waar het grondwaterpijl is verhoogd zodat de oude vegetatie weer terug komt. Je ziet dan ook allemaal bomen welke afsterven door het te veel aan water. Via Onnen komen we Haren binnen en moeten dan nog wachten voor de goederen trein waar maar geen eind aan komt. Als hij voorbij is er een hele oploop en dan komt er nog een tweede trein. Gezamenlijk gaan we naar de kantine van de voetbalclub en is het druk bij het afmelden.

Een prachtige tocht in een mooi gebied met zeer mooi winterweer.
Waardering tocht en wandel prestatie 7.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 8113
Totaal aan wel geregisterde kilometers 5887.
Totaal 14000.

Klik op de foto voor de gehele reportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s