de Pleates wandeltocht te Bergum.

22 januari 2005.  de Pleates wandeltocht te Bergum. Organisatie Rapido.

Verslag van tocht :
Vandaag organiseert de loopclub Rapido uit Burgum een wandeltocht. Rapido is een club van enthousiaste mensen welke na de Slachte marathon zelf tochten organiseert. Ze hebben al 10 tochten dit jaar op het programma staan en dus reizen we af naar Burgum.

Om half negen zijn we de eerste wandelaars en moet de organisatie zich nog installeren. We schrijven in voor de 30 kilometer en krijgen een kaartje en een route beschrijving. Er is ook gepeild al is dit maar summier en moet de kaart en de route beschrijving uitkomst bieden. Om 10 voor negen gaan we op pad en staan direct al te draaien welke kant we op moeten. Het is even wennen aan de tekens welke op de route beschrijving staan.

Eerst gaan we richting het prinses Margriet kanaal en we krijgen met zeer natte graspaden te maken. Dan trekken we via een boomgaard naar Hurdegarijp en daar is de rust bij de voetbalclub. We hebben dan 15 kilometer afgelegd.

Het is niet druk en we denken dan ook dat er maar 10 wandelaars zijn op de 30 km. Na de rust trekken we om Suwald heen en komen weer bij het kanaal uit. Het is nu hoofdzakelijk asfalt.

De kilometers beginnen nu ook te tellen en de lange rechte stukken geven ook geen inspiratie om door te gaan. Geen geweldige tocht maar een tocht om het wandelen. Er deden meer dan 100 wandelaars mee op deze tocht hoofdzakelijke op de 10 en 20 kilometer. Als er een keus is van tochten zullen we niet weer direct voor Rapido kiezen.
Een tocht met goed weer in een natte modderige omgeving.

Waardering tocht en wandel prestatie 5,5.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 8132
Totaal aan wel geregisterde kilometers 5917.
Totaal 14049.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s