de Galgenbergtocht te Donkerbroek

30 April 2005 de Galgenbergtocht te Donkerbroek.
Afstand: 25 Kilometer
Organisatie: wsv Fryslân swalkers.
Kleding: Zweetshirt, columbia broek en shirt met zomervest .
Weer: 10 t/m 14°C 2 3e paar
Start: café de Vosseheer Vosseheer 4 Donkerbroek.
Verslag van tocht 157:
Op deze Koninginnedag reizen we af naar Donkerbroek voor een tocht van de Fryslân swalkers. Tochten die bekend staan om hun mooie routes. De verwachtingen zijn dan ook zeer gespannen.
Even voor negen mogen we weg. We hebben gekozen voor de 25 kilometer zo ook onze wandelmaten. Het dorp uit en dan de graspaden op. Door de vele regen zijn er stukken zeer drassig. Na een uur wandelen, gaat het mis. Nabij Waskemeer lopen we rechtdoor achter de anderen aan.
Een mooi fietspad volgen we door het blauwe bos heen. Aan het eind na 5 kilometer geen pijlen meer en niemand van de groep van 20 personen vroeg zich af gaat dit wel goed. Een fietspad van 5 kilometer asfalt is niks voor de Fryslân swalkers. We besluiten om terug te lopen. Als we op de gemiste afslag zijn staat de teller op 17 km. Op papier hebben we nog maar 6,7 km afgelegd. Dus 10 km te veel. Tot de rust in Wijnjewoude moeten we nog eens 8 km wandelen.
Bij de voetbalclub in Waskemeer kunnen we koffie drinken en daar maken we nu gebruik van. Na de rust besluiten we om niet meer de 25 km te volgen maar over te stappen op de 15 km. We wandelen nu weer in de richting van Donkerbroek .
Onder Wijnjewoude komen op de hei met daar in de waterpoel met de meeuwen. Dit stuk hebben we wel vaker gewandeld. Hier kunnen we nog wat mooie plaatjes maken want door het fout lopen is dat ook wat achter gebleven.
Na de hei gaat het rechtstreeks naar Donkerbroek waar we tegen 1 uur aankomen. We hebben dan uit eindelijk toch nog 25 km gewandeld wat ook de bedoeling was.
Een tocht met een grote misser die niet opgeleverd heeft wat het had moeten zijn.
Totaal aan niet geregisterde kilometers 8302.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 6269.
Totaal 14571.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s