Kromkamp’s Lindepad te Oldeholtpade.

10 September 2005 Kromkamps Lindepad te Oldeholtpade
Afstand: 25 Kilometer
Kleding: Zweetshirt, columbia broek en shirt.
Start:. Café het rustende Jagertje.
Weer: 17 t/m 23°C 3e paar

Verslag van tocht 167:
Voor de 2e keer lopen van de 25 kilometer van het Kromkamps Linde pad omdat we net als vorige keer vanavond op een feestje moeten bij Sara en Rinus van Stee. We zijn al vroeg aanwezig en hebben dan ook nog een parkeer plek bij het café. Het gaat er altijd rustig aan toe zowel bij de kroeg baas als bij de organisatie. Tegen 9 uur na de gebruikelijke toespraak gaan we op pad. Het begint dan ook direct te regenen wat ons dan ook doet besluiten om als nog de grote paraplu uit de auto te pakken.
Het water komt met bakken uit de hemel en we wachten dan ook even onder de bomen zodat het ergste over is. Van onze loop vrienden is niemand aanwezig en zijn dan ook met z’n tweeën op pad.

Als we 10 uur in Wolvega zijn wordt het droog en kan de paraplu op de rug. Na Wolvega gaan we het natuurpark de Linde Vallei binnen. Een gebied met plassen en poelen waar de schotse hooglander los lopen.
We komen er dan ook 3 tegen welke midden het pad staan en geen stap aan de kant gaan. Ze zijn erg mak.
Na het natuurgebied gaat het richting de Blesse alwaar de rust is in café spoorzicht.
Na de rust trekken we door Peperga een gehucht. Peperga is de (vermoedelijke) geboorteplaats van Peter Stuyvesant. Peter Stuyvesant ( Peperga(Friesland) 1612 – New York 1672) diende vanaf 1647 als de laatste Nederlandse gouverneur van de kolonie Nieuw Nederland voordat deze in 1664 werd overgedragen aan het Britse Rijk. Stuyvesant was de opvolger van Willen Kieft. Hij zorgde als gouverneur onder meer voor een grote uitbreiding van de nederzetting Nieuw Amsterdam op de zuidelijke punt van Manhattan. Enkele projecten die onder Stuyvesants bewind tot stand kwamen zijn: de beschermingsmuur op Wall Street, het kanaal dat later Canal Street werd, en Broadweay..
Na wat kilometer komen we in de Tjonger vallei ook een natuur gebied. Het is dan zeer vochtig en warm en als we dan even stil staan om een foto te maken worden direct belaagt door zeer klein vliegjes. Het is dan ook geen pretje om dit stuk te wandelen. Met veel steken wat later bulten worden komen we weer op het fietspad voor het laatste stuk naar Oldeholtpade.
Tegen half 2 komen we aan in het café het rustende Jagertje. De dames van TIGO zitten rustig achter de tafel en de kroegbaas is ook nog steeds rustende.
Een tocht met aan het begin een douche en aan het eind nog een sauna.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 8457.
Totaal aan wel geregisterde kilometers 6889.
Totaal 15346.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s