Lyen on ‘e leyen te Rootevalle.

28 januari 2006. Lyen on ‘e leyen te Rootevalle.

Verslag van tocht 184:

Het verslag zo als het stond op de site van wandelclub Rapido. De Leijentocht met duidelijk winters accent. Alle omstandigheden voor een prachtige wandeling waren ideaal op deze zaterdag, lekker winters koud, volop zon en een drietal mooie routes. Vanuit Paviljoen de Leijen nabij Rottevalle organiseerde Loopclub Rapido uit Burgum haar eerste maandelijkse wandeltocht van 2006. Dat de wandelomstandigheden ideaal waren bewees het aantal deelnemers.
De teller kwam uit op 250 wandelaars vanuit het hele land en zelfs uit België. Het eerste deel van de route ging richting Eastermar om zo vervolgens via kleine wegen en diverse onverharde paden in Harkema uit te komen.
Midden in het dorp was een koffiepunt ingericht, alwaar de nodige, vooral warme, versnaperingen genuttigd werden. De wandelaars die deelnamen aan de langste afstand gingen via de Feartswâl en de Krúswei richting Drogeham. Door Drogeham om zo bij Kootstertille onder de brug door te gaan.
Via onverharde paden kwamen zij weer net voor Harkema uit en gingen via Mûntsgroppe op naar Rottevalle en terug naar De Leijen.

Een heerlijke wandeling in een koud landschap.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 8607
Totaal aan wel geregisterde kilometers 7739.
Totaal 16346.

Klik op de foto voor meer.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s