Voorjaarswandeling te Eernewoude

Wandeltocht nr 192
22 April 2006 Voorjaarstocht Loop club Rapido te Eernewoude.
Afstand: 40 Kilometer
Organisatie: Loopclub Rapido.
Weer: 9 t/m 14° C 2e paar
Start: Rest. Wiidsicht Koaidijk 6 Eernewoude.
Verslag van tocht 192:
Voorjaarswandeling Loopclub Rapido luidt het voorjaar een beetje in. En maar zeuren over de winterse temperaturen en dat het maar geen voorjaar wil worden. Vanuit Loopclub Rapido werd positief gedacht. De wandeltocht van afgelopen zaterdag vanaf vakantiepark It Wiid had de naam Voorjaarswandeling meegekregen. En het werd voorjaar. Ongeveer 250 wandelaars lieten zich van de sportieve kant zien en gingen op pad voor 10, 25 of maar liefst 40 km.
De ochtend begon nog met wat regen en bewolking, maar zo in de loop van de ochtend en in de middag liet de zon zich volop zien en werd het zogenaamde t-shirt weer met blozende gezichten. De deelnemers aan de beide langere afstanden gingen via Earnewâld, door de Alde Feanen, richting Sigerswâld en Garyp. Daar was op 13 km het eerste rustpunt. Vanuit Garyp ging de tocht door Sumarreheide.De deelnemers aan de 40 km moesten langs De Tike en het mooie schelpenpad langs het meer De Leijen. Vervolgens kwamen ze uit in Opeinde en via de Hegewei ging het op naar het industrieterrein in Drachten. Bij McDonalds werd gratis koffie geserveerd voor de lopers, omdat de wandeltocht onderdeel was van de actieweek ‘Nationale Sportweek’. Vanuit Drachten ging de tocht door het nieuwbouwplan Drachtster Vaart richting de Wilgen en op naar Smalle Ee.
Van hieruit was het nog even doorzetten over de kale vlaktes richting het pontje bij de Hooidammen. De deelnemers moesten met het pontje over om aan de andere kant nog 3,5 km te volbrengen in mooi natuurschoon om weer bij It Wiid uit te komen.
Wij hebben prachtige tocht gewandeld welke ook heel goed ging.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 9058
Totaal aan wel geregisterde kilometers 7984.
Totaal 17042.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s