Drek om de bek wandeltocht te Bergum,

Wandeltocht nr 200

23-09-2006
Loopclub Rapido
Drek om é Bek wandeltocht te Bergum.
Afstand: 25 Kilometer
Organisatie: wsv Rapido. Weer: 16 t/m 22° C
Verslag van tocht 200:
Rapido organiseert vandaag de tocht Drek om ‘e Bek. Dat belooft wat te gaan worden. Om kwart over 8 zijn we ter plaatse en kunnen we al inschrijven. Tegen half negen mogen we op pad voor de langste afstand 25 km. Eerst een stuk door Bergum en dan richting Noardburgum via graspaden en een stukje bos. Het is best te lopen en nog geen Drek om de Bek. Na Noardburgum gaan we via de kuikhornewei naar Feanwâlsterwal voor de rust bij Duke Luk.
Helaas zijn we te vroeg en is het café nog dicht. We wandelen door naar de volgende gelegenheid in Hardegarijp. Maar eerst moeten we nog door het natuurgebied ut Bûtenfjild.Bij de uitkijk heuvel hebben ze nu een grond watermeter geplaatst en daar kan je de water stand in het gebied aflezen.
Het is een natwatergebied met een hoge waterstand. Als we daar even stil staan om e.a. te bekijken worden lastig gevallen door kleine mugjes en worden we helemaal lek geprikt. Allemaal hebben we rode bultjes op de benen. Geen Drek om de Bek maar Jeuk is ook Leuk. Dan komt Hardegarijp in zicht en kunnen we eindelijk koffie drinken. Na de koffie zetten we weer koers naar Bergum. Via nog wat laantjes en leuke paden bereiken we tegen half 1 Bergum weer. Nog steeds zeer schoon maar wel met mugge bulten. Een leuke wandeling en in het mooie Fryslân.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 9324
Totaal aan wel geregisterde kilometers 8377.
Totaal 17700.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s