W204 – De Keapmantsje wandeltocht te Zwaagwesteind.

02-12-2006. WSV FLAL (Friese Lange Afstandlopers)
De Kaapmantsjewandeltocht te Zwaagwesteinde.
Afstand 25 kilometer.
Weer: 7 t/m 9° C 3e paar.
Op de 1e zaterdag in december was de FLAL in Zwaagwesteinde. De Westerein in het Fries, waar dan in het Nederlands dat Zwaag vandaan komt. Westereindes komen overigens ook elders voor dus wellicht vanwege het Zwagerbosk in de buurt.
Van te voren grote twijfel om te gaan lopen. Slechte weersvoorspelling. Toch maar op weg gegaan, we zien wel waar het schip strand. In Zwaagwesteinde aan gekomen begint het te regen. We besluiten om de grote paraplu mee te nemen. Even voor negen uur mogen we op weg.
Vanuit De Westerein naar het noorden langs het kanaal De Zwemmer. Vervolgens door een weids coulissen landschap naar De Triemen en Veenklooster.
Na Veenklooster, met bijhorend kasteeltje. Het Lytse Slot, werd het iets droger en konden we zonder plu doorlopen naar de kantine van vv Buitenpost. Ruimte zat daar want de voetbal was afgelast. Na de rust nog steeds coulisselandschap maar nu toch wat afwisseling. Eerst het Frysk Dagblad bos, nieuwe aanplant om de oude wouden te herstellen. Vervolgens veel schelpenpaden door de weilanden en houtwallen. Zodat je met je neus in de details van het coulisselandschap gedrukt werd. Overigens tijdens deze tocht alleen verharde paden. Sommige FLAL’ers verfoeien asfalt, Maar bij zulk een regen hebben we liever asfalt, klinkers of beton dan modderige bospaden. Na iets meer dan 4 uur lopen en 25.8 km kwamen we weer bij de startplaats Old Dutch.Het was geen gemakkelijke tocht door de regen en de hoge nood.Na beschouwing Flal: Met slecht ( veel regen) wandelweer startte deze keer vanuit de Zwaagwesteinde
Van de 370 wandelaars liepen er 307 tegen adm. kosten, 26 voor een medaille, 10 voor de beker, 16 voor het bord en 11 voor het schildje.
Het aantal leden, dat mee liep was 270

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s