24e Winterkwartet te Ruinen.

9 december 2006. 24e Winterkwartet te Ruinen.

09-12-2006 WSV Tigo 24e Winterkwartet te Ruinen
Start café Brinkzicht.
Brink 47. Ruinen Afstand 25 kilometer.
Weer: 3 t/m 8°C
Voor de 6x reizen we af naar Ruinen waar w.s.v TIGO uit Steenwijk zijn 24 Winterkwartet organiseert. Na een reistijd van 1 uur en een kwartier komen we tegen 9 uur aan in Ruinen en voor de 6x kan ik het parkeerterrein achter de Brink niet terug vinden. Inschrijven en starten.
Het gaat in zuidelijke richting het dorp uit. Dit gedeelte hebben we wel vaker gewandeld een stuk over verharde wegen.
In 2001 maakte ik in Ruinen voor het eerst een fotoreportage met de digitale camera. En nog steeds voldoet de robuuste camera goed. Na het rondje van bijna 11 kilometer komen we weer terug in Ruinen in café Brinkzicht voor de koffie. Na de rust gaan we richting het Dwingelderveld. Als eerste zien we het bezoekerscentrum. Daarna komen we in het Dwingelderveld.
Een nat heidegebied dat het grootste is van Noordwest-Europa. Het is er prachtig de zon schijnt en er is rust. Het is dan ook het gebied van de radiotelescoop. Mobiele telefoons moeten dan ook uit. We door kruisen de hei en wandelen recht op de radiotelescoop af.
Als we de telescoop gepasseerd zijn krijgen we een bijzondere ontmoeting met 2 stoere knapen van scouting Hoogeveen. In de verte zien we ze al aankomen helemaal voorover gebogen komen ze aan wandelen.
Ze dragen een zelf gemaakte draagbaar op de rug en moeten daarmee een afstand van 35 kilometer lopen. De scouting Hoogeveen organiseert een primitief weekend.
Een nacht slapen op de hei en koken zonder pannen. Twee geweldig enthousiaste knapen, geweldig. Ik wil haast zeggen dat zouden meer mensen moeten doen.
Na de ontmoeting zetten we onze wandeling voort en komen in een nat gedeelte van de Anserdennen.
Dan is er nog een rust in het theehuis de “Anserdennen” maar die slaan we over. Aan het eind van een pad staat dan plotseling de Kerstman met assistent op ons te wachten. We krijgen een oliebol aangeboden van TIGO.
Hij smaakt goed. Na dik 26 kilometer zijn we weer terug in Ruinen en hebben een mooie wandeling gemaakt in prachtig zonnig weer. Organisatie bedankt en tot de volgende keer.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 9544
Totaal aan wel geregisterde kilometers 8532.
Totaal 18076.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s