31e Kerstwandeling te Bakkeveen.

26 December 2006 31e Kerstwandeling te Bakkeveen.
Afstand: 18 Kilometer
Organisatie: wsv V.V.A. Bakkeveen.
Weer: 2 t/m 4° C 2e paar
Start: Dundelle Mjumsterwei 16.

Verslag van tocht 206:
Op 2e kerstdag is het gebruikelijk dat we wandelen in Bakkeveen. We hebben dan ook al verschillende weer types meegemaakt maar deze van vandaag nog niet. Het is 3 graden vochtig en bijna niet licht . Een sombere dag.
Als we tegen 10 uur aankomen is het al behoorlijk druk. Inschrijven en op pad voor 15 km welke er later 18 km waren. Het eerste gedeelte gaat door de gebieden van ’t Fryske Gea, Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Het mindervalide pad, de zandvlakte, heide, gekapte bossen. Of te wel het natuurgebied “Mandefjild”, plaatselijk beter bekent als “de duinen”.
Dan gaan we richting de Slotplaats. Bij het VVV kantoor is een koek en sopie tent is ingericht. Men kan hier rusten in het stro. Als we onze weg vervolgen komen we eerst langs de “ poppesteen “ of te wel baby steen. Dan via vele bospaden komen we uit bij de Freulevijver. Daarna gaat het weer richting Bakkeveen. Tegen 13 uur zijn we terug en wacht de gebruikelijke snert.
Er waren 961 deelnemers aan de 5 (of 7) km, 568 gingen voor de 10 km en 517 namen de uitdaging voor de 15 km aan. Totaal dus 2046 wandelaars. Het jaarlijkse gebeuren is dan ook voor jong en oud.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 9596
Totaal aan wel geregisterde kilometers 8550.
Totaal 18146.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s