W207 – Lebbestaak wandeltocht te Assen.

30 December 2006. WSV FLAL (Friese Lange Afstandlopers)
Lebbestoak Wandeltocht te Assen.
Start: Restaurant FC Assen Maria Montessoriweg 5.
Weer: 8 t/m 10° C 32e paar
Verslag van de tocht 2007.
De start bij FC Assen stond nog niet in de oude routeplanner maar wel op de PDA (tom tom) ergens verstopt achter een nieuwbouw wijk. Tegen half negen kwamen we aan in een regenachtige Assen. Het was al druk in de kantine. Rob de Joode kon ik niet vinden later zal blijken dat hij niet aanwezig was. Zoals de laatste weken gebruikelijk kozen we voor de 25 kilometer.
Even voor negen uur mochten we op pad. De eerste 10 km ging over open vlaktes, normaal niet erg maar nu regende het en waaide het stormachtig. Een paraplu kan je dan niet op hebben.
De eerst rust was een wagen rust op 9 kilometer bij een constructie bedrijf Kemp in Peest. Na de wagenrust werd het terrein minder open, we gingen richting Norg. Nadat we de regen jasjes hadden aangetrokken werd het geleidelijker war droger. De volgende rust was in het Restaurant Norgerholt. Dit is ook een startplaats voor een wandeling van natuurmonumenten. Een aanrader voor wie wat minder wil lopen.
Deze Norger Esdorpenroute werd na de rust gevolgd. Te beginnen met het oude bos (hoe kan het ook) het Norgerholt. Vervolgens naar het esdorp Westerveld waarbij we nog een klein hunebed passeerden.
Ondertussen waren we door de harde wind weer wat droog gewaaid. Na dit esdorpen gebied was het weer door een open vlakte richting Assen. Gelukkig nu droog want bij regen hadden we echt de volle laag recht tegen gekregen. De paden waren overigens door de regen behoorlijk aangetast. In tegenstelling tot eerdere FLAL tochten was er nu weinig asfalt en vanaf Norg bijna geen meer. Boeren karre paden op de open vlaktes. Smalle bospaadjes in het natuurgebied 20 Bunders, die soms niet te vinden waren (behalve door FLAL). Pittoresque maar door de modderigheid wel zwaar. Uiteindelijk terug in Asen voelden de 25 km toch wel bijna als de geplande 35.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 9615
Totaal aan wel geregisterde kilometers 8575.
Totaal 18190.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s