34e Steenwieker wintertocht te Steenwijk.

20 januari 2007. 34e Steenwieker wintertocht te Steenwijk.

Verslag van tocht 208:
De Steenwieker wintertocht is de eerst wandeltocht in 2007. Na een rit van een uur zijn we om half negen aanwezig. Het eerste wat we zien is een groot stuk papier waar op staat dat het wandelen in de bossen op eigen risico is. Door de storm van afgelopen week zijn en diverse bomen ontworteld en hangen er nog een aantal scheef zoals we later zullen constateren. Ondanks de slechte weersvoorspellingen gaan we om 9 uur op pad. Het eerste gedeelte is gelijk aan dat van vorig jaar. Over de vestingwallen richting Steenwijkerwold.
Als we in het open veld wandelen, kunnen we pas constateren hoe hard het waait. We hebben geluk dat het nog niet regent als we op de Hooidijk langs het water wandelen. Nabij Steenwijkerwold begint het te regen. Als we bij Willemsoord zijn besluiten we in het café De Steen al vast een rust te nemen en koffie te drinken. Dat was een wijs besluit want toen we binnen waren werd de regen nog erger en kwam het met bakken uit de hemel. Na een kwartier het regen pak maar weer en verder op naar de volgende rust op camping t’ Eeser Heideveld. Het is haast onmogelijk om foto’s te maken. Dan komen we in een streek die de Pol heeft. Dit leggen we even vast natuurlijk.
Een streek die naar je genoemd is mag je zo niet voorbij lopen. De rust op de camping slaan we over en wandel door de bossen door naar de volgende rust. In de bossen zijn veel bomen om gewaaid door de storm van afgelopen donderdag. Als we de rust op Fredeheim bereiken is het weer droog geworden en kan het regen pak uit. We kunnen dan nog wat opdrogen want in het regenpak is bijna net zo nat als zonder.
Tegen half twee zijn we weer terug in Steenwijk. En hebben we deze tocht ondanks regen en harde wind weer volbracht.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 9695
Totaal aan wel geregisterde kilometers 8600.
Totaal 18295.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s