Borgerswoldttocht te Veendam

3 februari 2007. Borgerswoldttocht te Veendam.

Verslag van tocht 210:
Vandaag reizen we af naar Veendam in Groningen. We zijn al vroeg op pad omdat de afstand toch nog wel 120 km is. Tegen half negen komen we aan bij het buurt huis ’t Roefje. Op het eerste gezicht lijkt het niet erg groot. Als we binnen komen wordt die indruk bevestigd en zit er 1 man achter een inschrijftafel. Het zaaltje is bijna vol met wandelaars. Het is inschrijven en dan op pad om ruimte te maken voor de andere wandelaars.
We wandelen eerst naar westen van Veendam door soort groot park met veel waterpartijen. Dan via de Lange Leegte naar het noorden en de nieuwbouw. Het wandelt, afwisselt dan weer park en dan weer wat bebouwing.
Het gaat via Beneden verlaat naar Muntendam. Muntendam ligt bijna aan Veendam vast. Via een nieuw stratenplan (nieuwbouw zonderhuizen) komen we uit bij de sporthal “Ruitershorn voor de rust. We hebben dan al van de route beschrijving 85 punten gehad van de 129. De teller staat dan op 12 km.
Na rust wandelen we weer westelijk richting en komen in een in aanleg natuurpark. Het is een kale vlakte met bruggetjes en veel waterpartijen. Dan moeten we via de Heemtuin naar de andere kant van een waterpartij. Als we in de Heemtuin zijn raken we de weg kwijt. We moeten volgens de route beschrijving terug naar het natuurpark met zijn vele brugjes. Door goed te kijken en te zoeken komen we weer op het juiste pad.
Dan volgen de rechte wegen terug naar Veendam. Voordat we Veendam bereiken gaan we nog even via de Golfbaan de “Compagne”. Dit een complex wat vrij nieuw is. Het is dan nog een klein stukje naar het buurthuis ’t Roefje en zijn daar om 12 uur. We hebben wel heel erg hard gelopen als de afstand 25 km is.
Volgens de route beschrijving hebben ook niet veel fout gelopen bij het natuurpark. De pedo meter geeft 20 km aan. Jammer dat de tocht 5 km te kort is. Het was een afwisselde tocht met leuke elementen. De organisatie biedt na afloopt nog een kop snert aan. Een leuke en afwisselde tocht met de verassing aan het eind.

Totaal aan niet geregisterde kilometers 9742
Totaal aan wel geregisterde kilometers 8650.
Totaal 18392.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s