Jubileumtocht FR 100 jaar KNBLO-Nl te Beetsterzwaag.

Klik op de foto voor meer.

Wandeling 252
12 januari 2008. Jubileumtocht FR 100 jaar KNBLO-Nl te Beetsterzwaag. Mede organisator FLAL..
Een druk bezocht tocht door de bossen rond Beetsterzwaag. We hebben op deze locatie al diverse tochten gewandeld dus was er niet zoveel nieuws onder de zon. Totaal gemaakt 130 foto’s dit mede in het kader van 100 jaar bestaan van de bond en dat er misschien nog meer publiciteit voor ons komt. Totaal aantal deelnemer 1500.
Voor foto’s zie:https://photos.app.goo.gl/HAyA4aamWVvYsG7L2
Op zaterdag 12 januari 2008 vindt in en om Beetsterzwaag de eerste wandeltocht plaats in het kader van het 100 jarig bestaan van KNBLO-NL.
Beetsterzwaag (Beetstersweach) is de hoofdplaats in de gemeente Opsterland, op korte afstand van Drachten. De adel, die er in de grote landhuizen woonde, bepaalde vroeger het aanzien van het dorp. Ook nu nog heeft het dorp dit karakter, gelegen te midden van uitgestrekte bossen en heidevelden en met een “Hoofdstraat” die zich kenmerkt door historische panden en prachtig aangelegde tuinen. De Hoofdstraat is als “buorren” minstens drie en een halve eeuw oud en de historische panden zijn stille getuigen van de rijke adel in de 18e en 19e eeuw. Beetsterzwaag kenmerkt zich vooral door zijn fraaie bossen. Een paar honderd meter buiten de bebouwde kom ligt, tegen de bosrand aan het landgoed Lauswolt dat nu dient als hotel. Hier vonden in januari 2007, in het voormalige Koetshuis, de ‘geheime’ besprekingen voor de kabinetsformatie plaats. De wandeltocht, wordt georganiseerd door Wsv FLAL in samenwerking met de commissie Winterwandeltochten. De langste afstanden (25 en 35 km) voeren u door de lommerrijke lanen van Beetsterzwaag langs Lyndensteyn, richting Kortehemmen. Vandaar gaat het door het coulisselandschap naar Olterterp, waar we door de bossen via Heidehuizen en het Zwarte meer naar het Hemrikerveen lopen. Vervolgens gaat het via de Hemrikerscharren naar de rust in Hemrik. De 35 km maakt dan een lus door de Hemrikerverlaat naar Jubbega. Dwars door de bossen van Beetsterzwaag, langs de golfterreinen van Het Lauswolt komt men uiteindelijk weer uit bij Het Trefpunt “Talant”, waar we de tocht begonnen zijn.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s