28 maart 2009 1e AA en Hunze Wandeltocht te Gieten.

28 maart 2009 – Wandeltocht “Aa en Hunze” te Gieten (DR)
Organisatie: Wsv. De Zwaluwen te Assen
Afstanden: 5, 10, 15, 20 en 30 km, aantal deelnemers: onbekend.
Bij gebrek aan een alternatief vandaag gekozen voor de langste afstand bij de Aa en Hunzetocht in Gieten.
Deze tocht was ook niet echt leuk. Dat lag echter niet aan de organisatie of de omgeving. Het weer werkte absoluut niet mee. Eigenlijk hebben we de hele tocht in een miezerige regen gelopen. Soms ging het nog behoorlijk hard ook. (Niet het wandelen maar de regen).
We vetrokken even voor 09.00 uur vanuit restaurant Zwanemeer. Na een korte wandeling door het centrum van Gieten waarbij de kerk en korenmolen “Hazewind” werden gepasseerd liepen we naar het recreatiegebied Zwanemeer ten noorden van Gieten. Na iets meer dan 5 kilometer passeerden we het dorp Eext. In café “De Rustende Jager” was daar de eerste rust gepland. Nagenoeg alle deelnemers liepen echter zonder rust verder. Het is ook wel erg snel voor de wandelaars op de langere afstanden. Na Eext doken we de (staats)bossen van het Gietener- en Gasselterveld in. De route voerde daar langs de Gletsjerkuil (een zgn. Pingo-ruine) en over eindeloze bospaden van veldkeien. Dat loopt soms erg beroerd. De tweede rust was in restaurant “’t Nije Hemelriek” in het Gasseleterveld. Na een kop koffie Maakten de deelnemers aan de 30 km een rondje van ongeveer 11 km om de zandwinning en het boom kroonpad om langs het Heidereservaat weer terug te keren naar “’t Nije Hemelriek” voor de laatste rust.
In de laatste 8 km passeeren we nog het dorp Gasselte met zijn karakteristiek wit kerkje. Via het tracé van de oude spoorweg Assen-Stadskanaal lopen we van Gasselte naar Gieten. We zijn na 5 uur wandelen en 31.4 km weer terug in restaurant Zwanemeer.
Zoals aangegeven: De organisatie en de omgeving waren perfect voor een heerlijke wandeldag. Het weer werkte echter op geen enkele manier mee en dat was pure pech..

Klik op de foto voor meer 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s