Damhûs wandeltocht te Nijbeets.

2 april 2011. Damhûs wandeltocht te Nijbeets.

Verslag van tocht:
Om 8 uur komen we aan bij het It Damhûs. Het is al gezellig druk en de voor ons bekende wandelaars zijn aanwezig. Na het inschrijven vertrekken we om 20 over 8. We wandelen via de Domela Nieuwehuisweg, Leppedijk en een schelpenpad naar de eerste rust in het Rolbrêge Café op 7 km. Hier drinken we koffie met een voor oorlogse prijs van 1 euro.
Na de rust maakten we een rondje door het Tijnjerbos om weer uit te komen bij het café Rolbrêge. Onderweg wijst Minne mij op een brug die vroeger over de vaart in Gorredijk heeft gelegen. Een brug met heel veel historie. We Steken het kanaal weer over een wandelen richting het Súdergemaal. Daar is weer een rust gepland en wel op 13 km. We het kunnen het gemaal welke geen functie meer heeft bekijken. Het gemaal wordt nu elektrische aangedreven maar de grote vliegwielen en de grote waterpompen zijn nog goed zichtbaar. Een prachtig gemaal. We wandelen verder richting de Beetsterdijk. Op de kruising met de Poppenhuisterdijk Ziet Francis dat er een lammetje in het water ligt. Onze schaapherder bij uitsteek Henk zet direct een reddingsactie op touw. En binnen enkele minuten staat het lammetje weer op het droge. Bang en door en door koud heeft het lammetje het er levend afgebracht. De boer bedankt Henk en wrijft het beestje droog en warm. Wij vervolgen onze weg naar de rust bij Atelier Ton ter Linden. Daar bekijken we de expositie en de mooi foto’s. We genieten in de tuin van een bakje koffie. Na de koffie gaan we op pad voor het laatste stukje naar het Damhûs waar we om kwart over 1 aankomen. Een wandeltocht bijna geheel over verharde wegen en met lange rechte stukken. Door het mooie weer, het was rokjes en korte broeken weer, was het niet vervelend. En wij willen dan ook deze tocht waarderen met een 7.
Na afloop van de tocht gaan we nog op visite bij Melle en Sia v/d Honing. Het was een mooie wandeldag met prachtig weer en een hoge temperatuur voor april.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s