Slach om ‘e Toer te Surhuizum.

29 december 2017. Vandaag voor de 3 keer de Slach om ‘e Toer gewandeld te Surhuizum. Afstand  30 kilometer. Voetbaltrainer Henk de Jong van De Graafschap heeft officiële het startschot gegeven voor de 8ste Slach om ’e Toer. Een wandeltocht die zich kenmerkt door uitstekkende verzorging en veel rusten. Er zaten een paar mooie blubber paden in. Maar het venijn zat in de staart door een heel nat weiland wat ons bij de familie van Dijk bracht. Daar wandelden we door de stal met veel koeien. Het weer was goed maar wel koud want het ijs lag in de sloten.

Zie hier voor de foto’s

Informatie vooraf van de organistie:

Vrijdag 29 december zal voetbaltrainer Henk de Jong van De Graafschap het officiële startschot geven van de 8ste Slach om ’e Toer in Surhuizum. Om 8.30 uur zal hij in MFC De Delfeart het startsein geven aan de eerste wandelaars. Voordat De Jong dit jaar hoofdtrainer werd van De Graafschap in Doetinchem was bij onder meer trainer bij SC Cambuur en Harkemase Boys.
Dit jaar wordt de tocht ten zuidwesten van Surhuizum gelopen. Vanuit MFC De Delfeart is een prachtige route uitgezet over drie afstanden richting Surhuisterveen, waarbij de langste route tot aan De Leijen voert. De andere twee routes liggen hier tussen in. De wandelroutes voeren grotendeels over verharde wegen, met enkele passages over onverharde paden en door weilanden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Alle drie de routes eindigen weer in Surhuizum.

Op de laatste vrijdag van het jaar wordt vanuit Surhuizum voor de 8ste keer de Surhúster kuiertocht ‘Slach om ’e Toer’ georganiseerd. Ging de wandeltocht vorig jaar grotendeels door het Westerkwartier, dit jaar wordt de tocht ten zuidwesten van het dorp gelopen. Vanuit MFC ‘De Delfeart’ in Surhuizum is een prachtige route uitgezet over drie afstanden richting Surhuisterveen, waarbij de langste route tot aan De Leijen voert. De andere twee routes liggen hier tussen in. Net als voorgaande jaren lopen de wandelaars ook dit jaar over ‘oude paden en nieuwe wegen’, met enkele passages over onverharde paden en door weilanden die normaal niet toegankelijk zijn voor publiek. Alle drie de afstanden eindigen weer in ‘De Delfeart’.
Mede door het overweldigende succes van voorgaande jaren, hoopt de organisatie ook dit jaar weer veel mensen aan de start te verwachten. “Het is een leuke tocht die je samen met familie en vrienden kunt ondernemen, zo aan het einde van het jaar”, aldus de organisatie. De Surhúster kuiertocht is niet alleen een tocht voor de doorgewinterde loper, maar met name de kortere afstanden zijn ook uitermate geschikt om met het gezin te lopen. Bovendien kunnen kinderen tot 12 jaar gratis deelnemen aan de wandeltocht. En is de 10 kilometer net iets te lang, dan kunnen de kinderen dit jaar de kortere kinderroute van 6 kilometer lopen.
Slach om ’e Toer is een goed verzorgde tocht met versnaperingen en rustpunten om de vijf, zeven of negen kilometer. Na afloop krijgt iedereen een bord snert en ligt er voor iedereen een medaille klaar.
De achtste editie van deze midwintertocht bestaat uit drie verschillende routes met afstanden van 6-10, 20 en 30 kilometer. Het inschrijfgeld is respectievelijk € 5,00, € 6,00 en € 8,00. Kinderen tot 12 jaar kunnen gratis deelnemen. De start en finish van de tocht is bij MFC ‘De Delfeart’ aan de Bartemerwei in Surhuizum. De starttijden zijn: 30 km tussen 8.30 en 9.30 uur, 20 km tussen 9.00 en 10.00 uur en 6-10 km tussen 9.30 en 12.00 uur. Het startbureau sluit om 16.30 uur

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s