Nieuwjaarwandeltocht te Harkema

6 januari 2018. Vandaag de Nieuwjaarswandeltocht van WIK te Harkema gewandeld. Een mooie maar natte tocht zowel door de regen en het natte land. Eerst kregen we een regen buitje. Maar voor de eerste rust was het al weer droog. Na de 2e rust kregen we op de grens van Friesland Groningen een zeer slecht modder pad. De Fryske Dyk. Tegen 14.00 uur waren we weer terug Harkema. Er liepen volgens het papier 856 deelnemers mee maar er is mij verteld dat het er wel 880 waren. Organisatie bedankt voor deze mooie wandeltocht.

Zie hier voor de foto’s van deze tocht.

Informatie van WIK: Na de Kerstdagen en Oud en Nieuw is het ideaal om lekker, eventueel samen met familie, vrienden of kennissen, te gaan wandelen, van de natuur te genieten en de calorieën van de oliebollen weer weg te werken.
Er zijn afstanden van 5, 10, 15, 20 en 25 km welke allen over verharde paden, maar ook over schelpenpaden, bospaden en zandwegen gaan.
Alle wandelaars gaan door de oostelijke wijk van Harkema naar de Pauloan en via de Mellereed naar de Feansterfeart. De 25 km wandelaars gaan bij de Feansterfeart rechtdoor en via Roodeschuur naar Augustinusga. Na door een stukje bos gewandeld te hebben is daar na bijna 7 km hun eerste rust. Na de rust gaat de route verder richting Surhuizum en dan naar Petersburg. Via de Miedwei sluit de route bij Peebos aan op de route van de 20 km wandelaars. De 25 km wandelaars hebben daarna na bijna 15 km hun tweede rust bij bij Theetuin Blotevoetenhof en na ruim 19 km hun derde rust in Surhuisterveen.
Inschrijving en start vinden plaats in het clubhuis van VV Harkema-Opeinde
De Bosk 22, 9281 NR Harkema

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s