Vrijbuiter wandeltocht te Roden

13 januari 2018. Vandaag waren we te gast in de Vrijbuiter te Roden. We werden hartelijk welkom  geheten in de Vrijbuiter en getrakteerd op een lekker bakje koffie met een snelle Jelle. De route was van Tom v/d Velde. Een mooi afwisselde route door vele mooie natuur gebieden en het laatste stuk door Roden. Het weer was goed droog en een temperatuur van 4 graden. Alleen jammer dat het wat mistig en triest was voor mooie foto’s. Organisatie Bedankt.

Zie hier voor het Foto verslag.

De informatie vooraf via de website van de Flal:  Vrijbuiter wandeltocht 2018.
De routecommissie heeft besloten om de route van de Vrijbuiter wandeltocht van 2017 met een paar kleine aanpassingen in het seizoen 2017/2018 opnieuw op de wandelagenda te plaatsen.
Vorig seizoen waren er ‘slechts’ 130 deelnemers voor deze tocht in verband met de winterse weersomstandigheden en de slecht begaanbare wegen.
Het is de achtste keer dat we vanuit De Vrijbuiter van start gaan voor een FLAL-tocht.
Voor zover ik heb kunnen nagaan zijn we vanuit de Vrijbuiter of met een andere FLAL-tocht niet vaak in Zevenhuizen en/of Een geweest. Ik heb er dan ook voor gekozen om de routes in die richting uit te zetten.
Beide routes (25 en 35 km) volgen de eerste 16 kilometer tot in het Steenbergerveld dezelfde route.
Vanuit de Vrijbuiter gaan we eerst een stukje in westelijke richting naar het volkstuinencomplex waarna we via de Zulthe het dorp Roden verlaten. Daarna wandelen we door het van vorige tochten bekende Natuurschoonbos naar Terheijl. Een schouwpad brengt ons naar Oostindië en wandelend door de gelijknamige nieuwbouwwijk bereiken we Diepswal.
Langs het Leeksterhoofddiep komen we bij de ‘Twee Jonkers’-brug. Via die brug steken we het Leeksterhoofddiep over naar de Jonkersvaart om langs de Evertswijk naar de eerste rust in het Verenigingsgebouw, naast de Hervormde Kerk, te wandelen. Na de rust lopen door het Blauw naar het Steenbergerveld waar de wegen van de beide afstanden zich, voor enige tijd, gaan scheiden.
Bij de Steenbergerloop gaat de 25 km rechtdoor en loopt via de Meeuwenplas/Meeuwenweg richting Roderesch/Steenbergen terwijl de 35 km langs de Steenbergerloop rechtsaf gaat richting Amerika en zij wandelen via Amerika het Zuideind naar hun 2e rust in de Multifunctionele Accommodatie in Een.
Na de 2e rust gaan de wandelaars van de 35 km door het Middelboer en het Noordeinde naar de Zuursche Duinen bij Steenbergen. Waarna ze via de Meeuwenweg bij de Meeuwenplas weer aansluiten bij de wandelaars van de 25 km.
De laatste rustmogelijkheid voor beide afstanden is bij groepsaccommodatie De Zwerfsteen in Roderesch.
Ook na de rust bij de Zwerfsteen volgen beide afstanden dezelfde route naar de finish bij de Vrijbuiter. Op de laatste etappe lopen we opnieuw langs de Steenbergerloop. Landgoed Mensinge in Roden is ook opgenomen in de routes.
Door het centrum van Roden lopen we terug naar de Vrijbuiter waar de laatste wandelaar voor vijf uur verwacht wordt.
Ik wens u een prettige wandeling en graag tot ziens bij de Vrijbuiter.
Tom van der Velde

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s