Winter Wandeling te Een. Organisatie WIK Drachten.

24 november staan er 2 tochten op onze agenda nl. WIK 25 km in EEN, en de FLAL 25 km in WOMMELS. Van beide organisaties zijn we lid maar WIK heeft de voorkeur dus zetten we vroeg de wekker want de start is daar om 8.30 uur. We komen aan bij het RONOSTRAND waar het eerst nog rustig is maar steeds meer wandelaars binnendruppelen en het direct gezellig is en lekker warm. Inschrijven en stipt 8.30 uur deelt Teun de routes uit en heeft iedereen de pas erin. Het fijne hier is de beschutting van het bosrijke gebied en de kleuren die hier en daar toch nog aanwezig zijn. Is het niet in de bomen dan wel op de grond. Vele mooie bos, zand en graspaden en een enkel fietspad verder komen we op de eerste rust in Lievere op goed 10 km bij ” ’t Hart van Lieveren” en laten ons de koffie goed smaken. Na de rust gaan we weer op pad genietend van de natuur en gezellig kletsend zijn we al snel op de tweede rust die op 16 km zit in “Het wapen van Drenthe” in Roden waar het heerlijk rustig is want de meest wandelaars kiezen voor de rust op dik 19 km, wij hadden een goede keus gemaakt want de volgende rust die was erg druk (alle afstanden komen samen). Maar wij genoten van ons tweede bakje en daarna was het weer een prachtig stuk natuur, met mooie bruggetjes over vistrappen wat een bijzonder mooi gebied is. De derde rust in “De Herberg van Es” ons alleen gemeld superdruk geen zitplaatsen meer dus verder gewandeld voor de laatste kilometers. Ons afgemeld en de complimenten aan de routebouwers en pijlers want het was een geweldig mooie route en goed gepeild en ook het weer was heerlijk. Organisatie BEDANKT!Klik op de foto voor de gehele reportage.

Route informatie vooraf van WIK.
De routes gaan door een glooiend landschap met veel bosgebieden. Zelfs een hunebed ontbreekt niet.
Vanuit de startlocatie gaan alle wandelaars eerst over het terrein van Ronostrand en komen dan uit bij een hek waar we rechtsaf gaan. We gaan daarna richting Steenbergen.
De 5 km maakt een lus door een prachtig bosgebied met een grote weide en gaat weer terug naar de finish.
De rest gaat verder naar Steenbergen waar de 10 km en de 15 km een wagenrust hebben.
De 10 km gaat vervolgens een afsplitsing maken en passeert camping Panda Rosa. Dan komt men weer terug bij het Ronostrand.
De 15 km gaat verder richting Norgerweg en komt langs de ijsbaan van de IJsvereniging RAS (Roderesch, Alteveer, Steenbergen). Na een 2e rust bij Herberg van Es te Roderesch loopt men door een mooi stukje natuur terug naar de finish.
De 20 en 25 km lopen verder richting Lieveren en hebben hun 1e rust bij ’t Hart van Lieveren. Daarna is er een splitsing en gaat de 20 km voor de 2e rust aan bij Herberg van Es en vervolgens terug naar de finish.
De 25 km maakt nog een lus en komt langs vistrappen. Vervolgens gaat de route door naar Roden waar men aankomt bij Het Wapen van Drenthe voor de 2e rust. Over zandpaden en mooie wegen gaat men voor de 3e rust nog aan bij Herberg van Es om daarna terug te lopen naar de finish.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s