Mar en Greide-wandeltocht te Heeg

19 oktober 2019 gaat de FLAL weer van start met de Winterserie 2019-2020. De 1e tocht is in Heeg. Een tocht zoals de naam al zegt langs meren en weilanden. Om 8.30 gaat de 50 kilometer van start en om 9.00 uur de 25 en de 40 kilometer. Wij wandelen de 25 km. De wandeltocht start met de route door het oude dorp waarbij we in het centrum de replica van de palingaak zien liggen. Na het centrum zien we het Heegermeer en via de randweg om het dorp hebben we vergezichten over de weilanden en poelen achter dorp.
De tocht gaat verder via het buurtschap Lytshuizen en door de landerijen langs de Idzegaasterpoel naar het buurtschap Idzega vanwaar we verder lopen naar het mooie dorp Oudega, met zijn karakteristieke kerktoren, gelegen aan de Oudegaasterbrekken.
Hier is de eerste rust op 10,6 km en tevens de scheiding met de 40/50 km lopers.
Wij gaan via een mooi wandelpad, langs een natuurgebied met uitkijktoren, verder richting Nijesyl en dan naar de stad IJlst met zijn “overtuinen” die de status beschermd stadsgezicht hebben. Vlakbij de oude houtzaagmolen “De Rat” is de rust in MFC de Utherne. We hebben dan 17,5 km afgelegd. Na de rust gaan langs de fierljepschansen door de polders terug naar Heeg. Volgens onze meting hebben we dan 24,5 km afgelegd. Het beloofde een mooie tocht te worden door een omgeving waar de FLAL nog weinig gelopen heeft. Het werd dan ook een mooie afwisselde tocht. Het weer heeft zich prima gehouden geen regen wel bewolkt en een stevige wind. 321 wandelaars konden dan ook genieten van deze 1e wandeltocht. Organisatie BEDANKT. Klik op de foto voor de gehele reportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s