GW 224. Grijpskerk: Eiland in de akkers.

4 augustus 2020: Vandaag Groene Wissel no 224 GRIJPSKERK 22 km gewandeld met als hoogtepunt een bijzonder einde. We starten in het dorp maar al snel gingen we het prachtige natuurpark NAM-De Noorderriet in. Werkelijk schitterend met ook vele bankjes om te genieten van de natuur met vele bruggetjes. We wandelen in de stilte van de Groninger bouwhoek. Op maar Kommerzijl met zijn prachtige gemaal “De Waterwolf” bij het sluisje in het Reitdiep, welke net als het Woudagemaal al 100 jaar bestaat en ook nog in werking. Konden de expositieruimte bekijken, geweldig om te zien. Na een korte stop koffie gaat het verder langs het akker en weidelandschap zonder horizonvervuiling. Op naar het mooiste dorp (2019) van Nederland Niehove, werkelijk een schitterend plaatsje met een heerlijk terras bij de kerk. Dan verder met nog een stop voor onze broodjes op naar de verassing van de dag! In Niezijl zien we een uithangbord wat onze aandacht trekt, blikken uit vroegere tijden, eenmaal binnen vertelde het enthousiaste echtpaar dat in 20 jaar deze verzameling tot dit geweldige museum was uitgegroeid GEWELDIG oude tijden herleven en je hebt ogen te kort!! Het is een o, kijk hier, en o ja die hadden we ook fantastisch en beslist een aanrader om te bezoeken!! En dan is het op langs een drukke weg naar Grijpskerk met schitterende panden en op weg naar de auto. Nagenietend van een prachtige dag.

klik op de foto voor de gehele reportage.

4 reacties

  1. Prachtige reclame voor ons museum mooie foto”s { sta er alleen zelf een beetje boos kijkend op }.
    Dat jullie zoveel foto’s hadden gemaakt hebben we niet vernomen bedankt voor dit en nog mooie wandelroute’s . Vriendelijke groeten Hein en Tineke .

    Like

    • Graag gedaan. We hebben het er nog over hoe bijzonder het is. We hopen dat het wat bezoekers oplevert. Want daar doen we het voor. Heb ook nog jullie website ingevoegd in de tekst. Met een vriendelijk groet Francis en Berend Pol

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s