Veenhuizen-Norg door het Stroomdal van de Slokkert naar Hollands Siberië

23 september 2020: Vandaag een prachtige wandel dag van 20 km vanuit Veenhuizen-Norg (en terug) door het stroomdal van de Slokkert naar  Hollands Siberië.

Volgens de beschrijving voert de rondwandeling U over de Es van Norg en Westerveld naar gevangenisdorp Veenhuizen. Onderweg loopt U door een prachtig stiltegebied. Geniet van de rust en weidsheid en de bijzondere geschiedenis van Veenhuizen.

 Onze start was vanuit Veenhuizen (kan ook vanuit Norg) en al spoedig is het al genieten. Mooie zand, gras en bospaden en een erg nat natuurgebied en bij het hunebed een leuke ontmoeting met twee dames uit Brabant die genoten op de fiets. Onze eerste rust was in Norg en smulden van koffie met citroenvlaai en dat was heerlijk (lekker fris)! Vandaar via een lang zandpad langs de bosrand soms slingerend door prachtig bos. Een stop voor broodjes met bouillon en op naar Veenhuizen met de gevangenis en museum en prachtige woningen waaronder klein Soestdijk. Het was een prachtige route met nog warm wandelweer. Een aanrader!

Klik op de foto voor de gehele reportage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s