W827 – T.T. Veenhuizen: Fochteloërveen en Weperberg.

24 november 2020: Vandaag wandelen we een aangepaste Trage tocht vanuit Veenhuizen door het Fochteloerveen en Weperberg 23 km.

Het zou een bewolkte dag worden met een stevig windje, maar droog. We starten aan de rand van Veenhuizen om spoedig via  fietspaden en een enkel bospad langs de rand van het bos richting het Fochteloerveen te wandelen. Een prachtig gebied met vele grassen, heide, varens en waterpartijen. In de wind en in open gebied moeten we niet te veel stilstaan en dus nog geen stop maken. De voormalige stortplaats Weperpolder op met zijn prachtige monument van Ids Willemsma met een schitterend uitzicht over het gebied. Ons eerste koffie moment was in een beschut stuk bus, en daar hoorden we dat het rustpunt (zorgboerderij) de toilet open had. Dus daar maakten we gebruik van om daarna verder door het mooie gebied te gaan. WIK(kers) uit Drachten kwamen we tegen bij de vogelkijkhut en dus even bijkletsen. Na een rust in open veld ging het weer richting Veenhuizen. Het was toch een heerlijke wandeldag hoofdzakelijk op verharde paden.

Klik op de3 foto voor de gehele reportage.

Eén reactie

  1. Mooi stuk en mooie foto’s Francis en Berend. Wij (de WIKkers uit Drachten) vonden het ook leuk om jullie daar op het Fochteloërveen te ontmoeten en bij te praten. Heel leuk!!!!!!!! Tot een volgende keer. Groetjes van Anke en Henoch Bakker uit Drachten.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s