St. Odulphuspad: 1e gedeelte van “NOVICE”. Bolsward – Blauwhuis.

25 juni 2021: Vandaag zijn we gestart met het wandelen van het St. Odulphuspad. Een pad in de voetsporen van deze heilige en zien het moois wat Zuidwest-Friesland te bieden heeft. Wij wandelen dit echter op onze manier in rondwandelingen.

Het eerste traject heet NOVICE en wij wandelen tot Blauwhuis om daarna via Tjerkwerd weer terug naar Bolsward te wandelen.

We starten niet te vroeg in Bolsward want we wilden koffie drinken bij KOOTJE bij de brug, een schitterende theetuin waar het met Harald super gezellig was om ook even bij te praten onder het genot van heerlijke koffie en gebak. Een echte aanrader en na een uur moesten we toch echt weer verder niet nadat de stempel was geplaatst. Het had ook wat geregend maar inmiddels weer droog en heerlijk wandelweer dus ging het op naar Wolsum even op de begraafplaats kijken bij het graf van boer Zijlstra die in de oorlog door het verzet per vergissing is doodgeschoten. Spraken nog even met de beheerder van de kerk hierover. We wandelen verder naar Blauwhuis en van hieruit verlieten we de officiële route om terug te wandelen richting Tjerkwerd genietend van het weidse Friese landschap met paarden en schapen in het land en de kikkers in de sloot. En niet te vergeten de bloemenpracht langs de weg en mooie boerderijen en huizen. Nog een bankje voor een broodje en op richting Bolsward waar we langs het water vanaf Tjerkwerd zovele stappen hebben gezet met de “wandelfamilie” van de “Meerslag van Bolsward” eerst altijd de 40 km. en later de 25 km. 3 dagen een groot feest!!!! Deze herinneringen komen allemaal boven en worden al onze wandelvrienden zeker gemist. Met deze herinnering komen we aan in Bolsward en morgen vervolgen we ditzelfde traject.

Route downloaden klik hier GPX

Klik op de foto voor de gehele reportage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s