St. Odulphuspad: 2e gedeelte “NOVICE” Blauwhuis – Oudega.

26 juni 2021: Vandaag vervolgen we de route vanuit Blauwhuis naar Oudega het eindpunt van het eerste traject Novice (Nieuweling) en dit zou een bijzondere dag worden.

Deze keer vroeger gestart om nu naar Blauwhuis te rijden, het was nog nevelig met weinig wind maar het zou uiteindelijk best wel warm worden. Het eerste stuk hadden we gister ook gewandeld maar na 2 km zaten we op de officiële route en het was druk op het brede fietspad (slakken)..ze waren ons te traag dus lieten we ze achter ons ????!!

Het was weer genieten van de vogels die het hoogste lied zongen en de kikkers in de sloot met hun “kikker concert “. Wederom al het moois wat Friesland te bieden heeft met een bijzondere ontmoeting voorbij Dedgum op ons smalle pad, het werd een bijzonder gesprek. Elke wandelaar heeft zo zijn eigen “rugzak” te dragen, enkelen wat meer, nadat we elkaar alle goeds hadden gewenst gingen we ieder weer verder maar bleef het nog lang ons gesprek.

Langs Parrega ging het al slingerend met zo nu en dan fietsers die ook genoten van hun dag. Bij Greonterp dronken we onze koffie bij de toren vlakbij het vroegere huis van Gerard Reve, en genoten wederom van de stilte. Toen we langs de Aldegeaster Brekken wandelden was daar net de start van de “Fryske Boerepream” en dat was een spectaculair gezicht, jammer genoeg stond er haast geen wind maar het was genieten.

Meerdere leuke ontmoetingen verder streken we vlak voor Oudega neer voor ons broodje en bouillon om daarna Oudega achter ons te laten en weer richting Blauwhuis te wandelen, nog even genieten van een lekker boerenijsje op een terras. In Blauwhuis nog even een bezoek aan de kerk en terug bij de auto zat nu ons 1ste. traject erop. We hebben wederom genoten van deze prachtige dag, tot later…

Route downloaden klik hier GPX

Klik op foto voor de gehele reportage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s