St Odulphuspad: 1e gedeelt Lux Aeterne en een gedeelte Aether. Oudega – Gaastmeer.

29 juni 2021: Vandaag weer vroeg uit de veren om een gedeelte van Traject 2 en Traject 10 te wandelen LUX AETERNA dat Eeuwig licht betekent, verwijst naar de lichtval bij de Oudegaaster Brekken nu minder door het bewolkte weer.

We starten vandaag vanuit Oudega en het was triest maar droog en dus lekker weer om weer via de Brekken te wandelen, wederom zongen de vogels het hoogste lied en verder totale stilte ook weinig fietsers vandaag vanwege de weerberichten die toch pittige buien voorspelden. Voorlopig droog en iets te vroeg voor het pontje die ons moest overzetten bij de Grûns.

Genietend van het wuivende gras, de prachtige kleuren zelfs in het groen zoveel nuances. Toen kwam de regen eerst mot maar overgaand in toch iets meer dus regenkleding uit de tas. In een schuur van een bouwbedrijf iets voor Gaastmeer mochten we onze koffie drinken, heerlijk! De regenkleding kon opgeruimd worden en het ging ook niet meer regenen vandaag. Na de camping bij de klokkenstoel gingen we het land in om 5 km via een gras pad naar Oudega terug te wandelen om in het dorp nog even onze broodjes en bouillon te nuttigen. Het waren 21 prachtige kilometers, genoten.. wordt vervolgd.

Route downloaden klik hier GPX

Klik op de foto voor de gehele reportage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s