St Odulphuspad 1e gedeelte van Promontorium (kaap) Warns – Bakhuizen

5 juli 2021: Vandaag begonnen met Traject 4 PROMONTORIUM (kaap of uitstekend Klif) en een gedeelte van Traject 8. 16 km.

Vroeg opgestaan om eerst nog een boodschap te doen en daarna af te reizen naar Warns om het St.Odulphuspad te vervolgen. In Harlingen droog maar onderweg begon het pittig te regenen… we keken elkaar aan… het zou 8.00 uur droog worden dus doorrijden. In Warns aangekomen was het droog en gingen we al spoedig het dorp verlaten om langs het IJselmeer te wandelen het was bewolkt met een lekker windje. De koeien op het land stonden al voor de schuur te wachten om gemolken te worden. Op de militaire begraafplaats in de dorpje Schar, stond een mooie klokkenstoel maar er waren erg veel steekmuggen dus wegwezen!

Langs het monument “Leaver dea as slaef” bij het klif gingen we richting Laaxum met een oud haventje. Het landschap met z’n groene lage land aan de ene kant en het water aan de andere kant is het ook nu weer genieten van de weidsheid van Friesland. Het mais stond op sommige stukken land er nog triest bij. Voor Bakhuizen drinken we ons bakje koffie op een bankje… heerlijk, om daarna door het dorp te wandelen waar de St.Odulfphuskerk open stond, dus konden we even naar binnen gelukkig. De zon was inmiddels ook gaan schijnen en dat was te merken. Het dorp verlatend liepen we door een mooi stukje bos en vandaar uit ging het richting Hemelum om bij de kerk op een bankje onze broodjes te eten. Daarna lekker in de wind en dreigende luchten liepen we weer op Warns aan het eindpunt van deze dag, hopelijk morgen verder.

Route downloaden klik hier GPX

Klik op de foto voor de gehele reportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s