W869 – St Odulphuspad. 1e geelte van Refugium en het 2e gedeelte van Moenia Perlae.

14 juli 2021: Vandaag het laatste gedeelte van traject 6 MOENIA PERLAE (stadswallen en parels) en traject 7 REFUGIUM (schuilplaats) afgerond 17 km.

Erg vroeg opgestaan om na alle ochtendrituelen af te reizen naar Balk waar we 7.00 uur starten volkomen in stilte langs de Luts en de winkels om vandaar uit weer een prachtige wandeling te maken met bijzondere ontmoetingen. We moesten echter weer de bossen in vandaag maar Berend had lange mouwen en  ik een blouse mee die even aan kon …en we waren weer met Deet behandeld. Maar Harich  was het eerste dorp waar we langskwamen en daarna doken we het bos in. Via  Ruigahuizen waar we weer langs kwamen verbaasden we ons dat we wederom de beheerder een graf zagen delven voor een overledene. Ja vertelde hij het gaat mal hier…wij dronken op het bankje ernaast onze koffie, weer door de Bremer Wildernis (blijft prachtig) richting Nieuw Amerika met prachtige huizen langs de route, van afstand zagen we een heer schoffelen in het land…en dichterbij zagen we dat hij een FLAL pet droeg!!! Dat is toch bijzonder, het was Janke (liep altijd met Lolkje) haar man hoe leuk was dat!!!! Na een genoeglijk gesprek en natuurlijk de hartelijke groeten voor haar gingen we verder.

Wat missen we dan de hele wandelfamilie …..en of het ooit weer zover komt dat alles normaal zal zijn….Maar goed, slingerend langs de velden waar koeien, paarden in de wei stonden liepen we verder. Het bleef bewolkt en met een lekker windje ging het richting Balk en ook daar weer een mooi bosgebied, we aten er nog onze broodjes en de vogels zongen het hoogste lied. In Balk haalden we nog onze stempels om daarna weer op huis aan te gaan.

Traject 8 TUMULUS (heuvel), Traject 9 INUNDATUS (ondergelopen) hadden we lang geleden in opdracht klaar , Traject 10 AETHER (gepenseelde luchten) zijn nu allen klaar.

Wordt vervolgd….

Klik hier voor het Downloaden van de route GPX

Klik hier voor de gehele reportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s