W876 – St odulphuspad 2e gedeelte van Presbyter (priester).

5 augustus 2021: Vandaag het 2de gedeelte van Traject 15 PREBYTER (priester) van het St.Odulphus pad en tevens laatste traject 19 km Vanuit Bolsward waren we vroeg vertrokken want het zou warm worden, over het nog bekende stille pad alleen het ruisen van de snelweg, ergens een haan die kraaide en een koe in een stal loeiend hoorden we de klokken vanuit Bolsward 8 uur slaan. Wandelend ging het richting Hartwert waar we de klokkentoren bezochten onder luid gekrijs van de kraaien. Zo nu en dan een veeroosters en met een flauw zonnetje, weinig wind en een enkele fietser op dit vroege uur. Er zouden geen bankjes komen dus dronken we onze koffie op de meegenomen jasjes heerlijk op het gras langs ons pad, lekker in de zon.

Verder gingen we via de Slachte dyk al slingerend langs boerderijen in de verte soms zwanen langs de kant om bij de bekende brug aan te komen die er in 2000 nog niet was met de eerste marathon. Even op een bankje rusten en via het o zo bekende pad richting de molen om daarna via een graspad, soms best smal door het overhangende riet langs de kant en geplaagd door vele kleine wespen al zoemend om ons hoofd kwamen we aan in Burgwerd. Langs het water met enkele bootjes en het ook meer fietsers gingen we nog even onze broodjes eten. De laatste kilometers richting Bolsward was het inmiddels best warm maar we naderden het eindpunt om bij het VVV onze laatste stempel te halen en richting auto te gaan.

Het waren 18 prachtige wandeldagen met genieten van al het moois wat ZW Friesland te bieden heeft. We hebben totaal 321 fantastische kilometers gewandeld op soms verrassende stukken, een echte aanrader!!!!!

Route downloaden klik hier GPX

Klik op foto voor de gehele reportage

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s