W888 – Elf-Stedenpad Traject 14 Ferwerd – Dokkum.

21 september 2021: Traject 14 van het Elfstedenpad; Ferwerd – Dokkum 18 km Om 6.00 uur opgestaan en na alle ochtendroutine naar Dokkum gereden om daar de bus te nemen die ons naar Ferwerd brengt waar we starten vandaag.

Het is nog wat fris met een klein zonnetje en wat wind dus goed wandelweer. We genoten direct van de stilte en we waren duidelijk in het Agrarische gedeelte van Friesland. De pinken (jonge koeien) stonden in het land te grazen. We naderden Hegebeintum met de kerk op de hoogste terp van Friesland omgeven door een cirkel van bomen, prachtig in het landschap. Even rond het kerkhof want de kerk was dicht op de vroege ochtend. Vervolgens kwamen we langs een stuk weg met aan weerskanten schitterende ingezaaide bloemen, bij een boerderij ging men buiten koffie drinken dus roepen we  smakelijk bakje  we mochten er wel bij zitten maar vroegen of er ook een bankje kwam. Er zou   n vogelkijkhut komen en inderdaad niet veel verder om het hek heen en onder het schrikdraad door konden we uit de wind van ons bakje koffie genieten, zo lekker met een klein stukje ontbijtkoek mmmmm! Bij het dorpje Lichtaard, bij en in het kerkje kwamen we in gesprek met een heer die naar  Santiago de Compostela  was gewandeld in 2009, en dus werd dit een onvergetelijke ontmoeting!! Toen we uiteindelijk weer op pad gingen stond hij nog even bij de weg en vroeg, kennen jullie het boek HET ZOUTPAD  .JAZEKER zeiden we volmondig in koor, ikzelf (F) ben in deel 2 DE WILDE STILTE bezig .van Raynor Winn echte aanraders voor wandelaars!

We hebben nog lang nagenoten van dit bijzondere gesprek, verder genietend van het  weidse landschap met zo nu en dan schapen, koeien en een mooie boerderij. Uiteindelijk kwamen we bij de Dokkumer Ee met de vele bootjes, om op een bankje onze broodjes te nuttigen met bouillon, enkele fietsers kwamen voorbij en zowaar nog een echtpaar die het pad ook liepen, leuk even een praatje. Toen we in Dokkum aankwamen waar het gezellig was op de terrassen namen we ook nog een bakje om daarna nog een stuk door de stad naar de auto te wandelen. Het was een prachtige dag met uiteindelijk veel bewolking, thuisgekomen in Harlingen scheen een zonnetje. Morgen weer verder  .

klik op de foto voor de gehele reportage.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s